Aşırı sıcaklara karşı yeni tedbir: 12.00-16.00 saatleri arasında açık havada çalışma yasaklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle 5-15 Ağustos 2026 tarihleri arasında her gün 12.00 ile 16.00 saatleri arasında açık havada ve sürekli güneş altında çalışma yapılmasını yasakladı.

Yayınlanma Tarihi :
Aşırı sıcaklara karşı yeni tedbir: 12.00-16.00 saatleri arasında açık havada çalışma yasaklandı
Lefkoşa Türk Belediyesi - Kanlıdere Rehabilitasyon ve Lineer Park Projesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Meteoroloji Dairesi'nin yüksek hava sıcaklığı tahminleri doğrultusunda, çalışanların sağlık ve güvenliğini korumaya yönelik yeni tedbirler açıkladı.

Bakanlık, 22/1992 sayılı İş Yasası'nın 36'ncı maddesinin verdiği yetkiye dayanarak, 5 Ağustos 2026 ile 15 Ağustos 2026 tarihleri arasında her gün 12.00-16.00 saatleri arasında açık havada ve sürekli güneş altında çalışma yapılmasını yasakladı.

Kararın, yüksek sıcaklıklara doğrudan maruz kalan çalışanların sıcak çarpması, aşırı sıvı kaybı ve benzeri sağlık risklerinden korunmasını amaçladığı belirtildi.

Öte yandan, meskûn mahal dışında yürütülen tarım ve inşaat sektörü faaliyetlerinde işverenlerin, çalışmaların güvenli şekilde sürdürülebilmesi amacıyla işe başlama saatlerini daha erken saatlere çekebileceği ifade edildi.

Açıklamada, erken mesai uygulaması kapsamında inşaat sahalarına agrega, hazır beton, diğer inşaat malzemeleri ile iş makinelerinin taşınması ve sevkiyat saatlerinin işverenler tarafından belirlenebileceği kaydedildi.

Bakanlık, alınan tedbirlere tüm tarafların hassasiyetle uymasının çalışanların sağlık ve güvenliğinin korunması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, işverenlere gerekli organizasyonları yapmaları ve iş sağlığı ile güvenliği önlemlerini eksiksiz uygulamaları çağrısında bulundu.

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim
WhatsApp-Image-2026-03-05-at-10.18.54