Harmancı’dan Üstel’e sert yanıt: Yıktığınızı yeniden inşa ettik.....

Yayınlanma Tarihi :
Harmancı’dan Üstel’e sert yanıt: Yıktığınızı yeniden inşa ettik.....
041223_paypoint_1

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Başbakan Ünal Üstel’in UBP’den sonra Lefkoşa’da “taş üstüne taş konmadığı” yönündeki açıklamasına sert tepki gösterdi.

Harmancı, UBP döneminde belediyenin ağır bir mali ve idari tabloyla karşı karşıya bırakıldığını savunarak, “Biz bu şehri, tek tek yıkıp viran ettikleri taşlardan yeniden ördük” dedi.

“Taş üstünde taş bırakmadıkları bir şehir bıraktılar”

Başbakan Üstel’in açıklamasının ardından geçmişte yaşananları yeniden hatırlatma gereği duyduğunu belirten Harmancı, UBP yönetiminin “taş üstünde taş bırakmadığı bir şehir” bıraktığını ileri sürdü.

Belediye çalışanlarının aylarca maaş alamadığını ve esnafın alacaklarını tahsil edebilmek için belediyenin kapısını aşındırdığını belirten Harmancı, dönemin belediye yönetiminin ciddi bir borç yükü oluşturduğunu savundu.

Harmancı, “Bankalara olan borçları, bıraktıkları belediyenin bütçesinin yüzde 80’iydi” ifadelerini kullandı.

“Şehrin geleceğinden 20 yıl çaldılar”

Önceki yönetimin belediye binası karşılığında 14 taşımacılık izni sattığını öne süren Harmancı, bu kararla Lefkoşa’nın toplu taşımacılıktan koparıldığını savundu.

Kurultay dönemlerinde çok sayıda istihdam yapıldığını da iddia eden Harmancı, “O kadar çok kurultay istihdamı yaptılar, o kadar çok memur yarattılar ki bir şehrin geleceğinin 20 yılını çaldılar ve bu şehri terk ettiler” dedi.

“Belediyeyi bataktan çıkardık”

Geçmişte yaşanan sorunları sürekli gündeme getirmemelerinin bunların unutulduğu anlamına gelmediğini vurgulayan Harmancı, belediyeyi devraldıkları mali yapıdan kurtardıklarını söyledi.

LTB tarihinde önceki dönemlerin tamamından daha fazla kanalizasyon yatırımı yaptıklarını belirten Harmancı, yağmurlarda kapanan ana caddelerde altyapı çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydetti.

“Kadın sığınma evini ve Paylaşım Mutfağı’nı hayata geçirdik”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılması gerektiğini belirttiği kadın sığınma evini LTB’nin hayata geçirdiğini ifade eden Harmancı, sosyal mahrumiyet yaşayan yurttaşlara da Paylaşım Mutfağı aracılığıyla destek verdiklerini söyledi.

“Partisi hiç hükümette olmayan bir yönetim bu bataktan çıkamaz” denildiğini aktaran Harmancı, LTB’nin bugün öz kaynaklarıyla hem asli belediyecilik hizmetlerini yerine getirdiğini hem de büyük projeler yürüttüğünü vurguladı.

“Hayal denilen projeleri öz kaynaklarımızla yapıyoruz”

Harmancı, Kanlıdere ve Tiyatro Kültür Merkezi projelerinin belediyenin öz kaynaklarıyla inşa edildiğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Biz popülizm yapmadık, yıktığınızı inşa ettik. Şimdi parlatmaya başlıyoruz. Gölgeniz düşmesin yeter.”

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim
720-x130banners_1