Başbakan Ünal Üstel ve koalisyon ortakları Ankara’ya gidiyor. Ercan Havaalanı’ndan basın toplantısı düzenlendi.
Başbakan Üstel, Ankara’ya Mali ve İktisadi İşbirliği protokolünü imzalamak için Ankara’ya gideceklerini açıkladı. Üstel şöyle konuştu:
“Hükümete geldiğimiz dönemden bugüne imzaladığımız mali protokolün toplamı yaklaşık 40 milyar TL’dir. Alt yapılar bu mali kaynakla sağlandı. Hükümete geldiğimiz gün halkımıza ne söz vermişsek, bu sözlerin hepsini yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. Bu sözlerimizin büyük bir çoğunluğu Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile Mali İktisadi İşbirliği protokolüyledir. 2025 protokolü Nisan sonu son buluyor. Dolayısıyla 3 sene zarfı içerisinde 15 senedir yarım kalan tüm projelerin alt yapıları tamamlamış bulunmaktayız.
Yarın Cevdet Yılmaz ile 2026’nın mali protokolünü imzalayacağız. Bu mali protokolün büyük bir çoğunluğunun içeriği alt yapı ve özellikle Ortadoğu’da yaşanan gerilimlerden dolayı ekonomide yaşanan büyük sıkıntıların giderilmesi için gerek sanayiye gerek turizme gerekse küçük esnafa ve diğer sektörlere kimisine destek, kimisine uzun vadeli düşük faizli kredilerle sektörleri ayakta tutmak için protokolü imzalayacağız.
Enerjide de yeni adımlar artmak için bu protokol ile bu çalışmaları bir noktaya getirmiş olacağız. 25 milyar TL’ye yakın bir bütçeyi onaylayıp imzalayıp hayata geçmesi sonrası ülkeye döneceğiz.”