Lefkoşa Türk Belediyesi ile Gençlik Federasyonu, gençlerin yerel yönetim süreçlerine katılımını artırmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Gençlik Meclisi’nin işleyişinin güçlendirilmesi, üyelere yönelik eğitimler düzenlenmesi ve gençlik politikaları ile ortak sosyal, kültürel ve çevresel çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.
LTB ile Kıbrıs Türk Gençlik Federasyonu arasında Gençlik Meclisi ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı
LTB’de Gençlerin Yerel Yönetim Süreçlerine Katılımı Güçlendiriliyor
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Kıbrıs Türk Gençlik Federasyonu arasında, gençlerin yerel yönetim süreçlerine katılımının artırılması ve LTB Gençlik Meclisi’nin daha etkin bir yapıya sahip olması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Protokole LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Kıbrıs Türk Gençlik Federasyonu Başkanı Mustafa Özbilgehan imza attı.
Protokol, Gençlik Meclisi’nin katılım ve işleyişinin yanı sıra gençlik meclisi üyelerine yönelik eğitim çalışmalarını da kapsıyor. LTB ile Federasyon ayrıca sosyal, kültürel, çevresel ve gönüllülük alanlarında ortak çalışmalar yürütecek.
İş birliği kapsamında yerel gençlik politikalarının geliştirilmesine katkı sağlanması, gençlerin hem yerel hem de uluslararası gençlik ağlarına katılımının desteklenmesi ve karar alma süreçlerindeki rollerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılması da öngörülüyor.