Lefkoşa ve Dikmen’deki iki ayrı uyuşturucu operasyonunda 6 kişi, Lefkoşa’da gümrüğe beyan edilmemiş ürünler bulunduran 2 kişi ve İskele’de iki köpeğin çalınmasıyla ilgili 1 kişi tutuklandı; sarhoşluk ve rahatsızlık suçlarından 2, ikamet izinsiz yaşadığı tespit edilen 2 kişi hakkında da işlem başlatıldı.
Polis Basın Subaylığı’nın açıkladığı bilgilere göre, Lefkoşa ve Dikmen’de meydana gelen iki ayrı uyuşturucu meselesinde toplam 6 kişi tutuklanırken, Lefkoşa’da gümrüğe beyan edilmemiş kozmetik, saç bakım ve elektronik ürünler bulunduran 2 kişi de tutuklandı; İskele’de iki köpeğin çalınmasıyla ilgili bir kişi, kamuya açık alanlarda sarhoşluk ve rahatsızlık yaratan 2 kişi ile ikamet izinsiz yaşadığı belirlenen 2 kişi hakkında da işlem yapıldı.
LEFKOŞA’DA UYUŞTURUCU MADDE BULUNDU
23 Ekim 2026 tarihinde, saat 14.30 sıralarında, Lefkoşa’da, Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği ekipleri tarafından Ö.K. (E-24) ve A.C.B. (E-21)’nin kalmakta oldukları ikametgahta arama yapıldı.
Aramada, şahısların tasarruflarında yaklaşık 14,5 gram ağırlığında hint keneviri türü ile 1,2 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler bulundu. Ayrıca üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan kredi kartı, banknot para, öğütücü ve hassas terazi de bulunarak emare olarak alındı.
Olayla ilgili bahse konu şahıslar ile meseleyle bağlantısı olduğu tespit edilen H.H.Y. (E-25) tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.
DİKMEN’DE ARAÇTA UYUŞTURUCU BULUNDU
23 Ekim 2026 tarihinde, saat 23.30 sıralarında, Dikmen’de polis ekipleri tarafından şüpheli görülen A.B. (E-23) ve M.T. (E-24)’nin bulundukları araçta arama yapıldı.
Aramada, şahısların tasarruflarında yaklaşık 0,06 miligram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içlerinde uyuşturucu madde bulunduğuna inanılan iki adet ucu yanık sarma sigara tespit edilerek emare olarak alındı.
Bahse konu şahıslar ile meseleyle bağlantısı olduğu tespit edilen B.B. (E-25) tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.
GÜMRÜKSÜZ MAL TASARRUFUNDAN İKİ TUTUKLAMA
23 Ekim 2026 tarihinde, saat 17.00 sıralarında, Lefkoşa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından C.İ.A. (E-32) ve C.I.U. (E-27)’nun kalmakta oldukları ikametgahta arama yapıldı.
Aramada, gümrüğe beyan edilmemiş muhtelif kozmetik, saç bakım ve elektronik ürünler bulunarak emare olarak alındı. Bahse konu iki şahıs tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.
İSKELE’DE İKİ KÖPEK ÇALINDI
23 Ekim 2026 tarihinde, saat 11.00 sıralarında, İskele’de bir şahsa ait inşaat alanında, köpek kafesi içerisinde bulunan iki köpek kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından alınıp götürülmek suretiyle çalındı.
Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, zanlı olarak görülen Ö.C.Ö. (E-50) tespit edilerek tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.
LEFKOŞA VE GAZİMAĞUSA’DA SARHOŞLUK VE RAHATSIZLIK
23 ve 24 Ekim 2026 tarihlerinde, kamuya açık yerlerde Lefkoşa’da D.A. (E-34) ve Gazimağusa’da V.D. (E-40), alkollü içki tesiri altında bulundukları sırada makul mazeretleri olmaksızın yüksek sesle bağırıp çağırarak çevreye rahatsızlık verdi.
Şahısların yeterli nefes örneği vermeyi reddettikleri belirtilirken, iki kişi suçüstü tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.
İKAMET İZİNSİZ YAŞAYAN İKİ KİŞİ TUTUKLANDI
23 Ekim 2026 tarihinde, kaçak yaşamla mücadele çerçevesinde polis ekipleri tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen kontrol ve denetimlerde, ülkede yasal statüsü olmadığı halde ikamet izinsiz yaşadığı tespit edilen toplam iki kişi tutuklandı.
Şahıslar aleyhinde yasal işlem başlatılırken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.