banner31
banner6
banner1

Petrol Trump-Putin görüşmesi öncesi yükseldi

14 Ağustos 2025 Perşembe 07:58
6 Okunma
Petrol Trump-Putin görüşmesi öncesi yükseldi

Petrol, önceki seansta yaşanan satış dalgasının ardından Perşembe günü hafif yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak görüşmenin piyasada risk primlerini artırması da bu toparlanmada etkili oldu.

Brent ham petrol vadeli işlemleri yüzde 0,45 artarak varil başına 65,91 dolara yükseldi. ABD ham petrolü (WTI) ise yüzde 0,37 artışla 62,89 dolara çıktı.

Her iki kontrat da Çarşamba günü, ABD hükümeti ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) arz yönlü olumsuz beklentiler açıklamasının ardından son iki ayın en düşük seviyesini görmüştü.

Trump, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Putin’in Ukrayna’da barışa yanaşmaması halinde “ağır sonuçlar” olacağı uyarısında bulundu. Ne tür sonuçlar olacağına değinmeyen Trump, Cuma günü Alaska’da yapılacak görüşmeden sonuç çıkmaması halinde ekonomik yaptırımlar uygulanabileceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Petrol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52