banner31
banner6

KAÜ, 10. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nde Akademik Varlığını Güçlendirdi

06 Mayıs 2025 Salı 17:12
5 Okunma
KAÜ, 10. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nde Akademik Varlığını Güçlendirdi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), Academy of Scientific and Educational Studies (ASES) ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) iş birliğiyle 2-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılarak uluslararası akademik platformdaki varlığını bir kez daha pekiştirdi.

NÖHÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrede KAÜ Genel Sekreter Doç. Dr. Alp Karaca ve Dış İlişkiler Temsilcisi Dr. Emel Yılmaz ASES'in davetlisi olarak 2 Mayıs 2025 tarihinde kongreye katılarak KAÜ'yü temsil ettiler. Kongre de oturum başkanlığı görevini üstlenen Doç. Dr. Alp Karaca, Dr. Emel Yılmaz ile hazırladıkları “Tarihi Kiliselerin Dönüşüm Sürecinde İç Mekan Düzenlemelerinin Günümüzdeki Kullanım Durumları üzerine Bir Araştırma: St. George Kilisesi, Ayyios Yorgios Kilisesi ve Ayorgi Kilisesi Örneği başlıklı çalışmayı sunarken, Dr. Emel Yılmaz ise ayni oturumda “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kadın Cinayetlerinin Medya’da Temsili” başlıklı bildiriyi sundu.

Dr. Emel Yılmaz’ın oturum başkanlığını görevini üstlendiği program kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Buğu Şah'ın danışmanlık görevini yürüttüğü yüksek lisans öğrencisi Hascen Doğan Esenyel ve Mehmetemin Yıldızçoban tarafından hazırlanan akademik çalışmaların sunumuyla KAÜ akademisyen ve öğrencileri de kongreye önemli katkılar sağladı. Hascen Doğan Esenyel “Modern Sanattan Güncel Sanata İmge, Yaratıcı Düşünme ve Renk Kuramlarının Kadın İmgesi Kullanımı Açısından Değerlendirilmesi” ve Mehmetemin Yıldızçoban ise “Hatırlama Figürleri ve Algoritma Temelli Sanat: Refik Anadol” başlıklı çalışmasıyla sunum gerçekleştirdi. Dr. Emel Yılmaz’ın lisans öğrencileri olan Sibel Serin Engindeniz, Çağrı Kurtbir, Ahmet Kurkmaz, Kağan Türegün, Selcan Oruç, Recep Cihan Ölçer ve Bekir Bayburt’un ortak hazırladığı çalışmalarında oturuma katkısıyla geniş bir bilimsel tartışma ortamı sağlandı. Bekir Bayburt, KKTC’de yaşanan Kadın Cinayetlerinin farklı ideolojiler üzerinden basında yansımaları: Helin Reessur Cinayeti Başlıklı makaleyi sundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52