banner31
banner6

Eurivision Şarkı Yarışmasını kazanan belli oldu!

15 Mayıs 2022 Pazar 10:22
125 Okunma
Eurivision Şarkı Yarışmasını kazanan belli oldu!

Bu yıl İtalya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen Eurovision 2022'nin birinci belli oldu. Torino'da yapıaln yarışmada finale kalan 25 ülke performanslarını sergiledi. Seyircilerden en yüksek puanı alan Ukrayna, 66. Eurovision Şarkı yarışmasının birincisi oldu.

Ukrayna'yı yarışmada Kalush Orchestra grubu Stefania şarkısıyla temsil etti.  İsmini Ukrayna’nın Kalush şehrinden alan grup  Oleh Psiuk, Ihor Didenchuk, ve DJ MC Kilimmen’dan oluşuyor. 

ngiltere'nin temsilcisi Sam Ryders'ın seslendirdiği "Space Man" şarkısı 466 puanla ikinci olurken, üçüncülüğü ise 459 puanla İspanya'nın temsilcisi Chanel’in seslendirdiği "SloMo" şarkısı elde etti.

Ukrayna'nın üçüncü birinciliği

Yarışmanın finalinde jüri oylarında İngiltere önde çıkmasına karşın, Ukrayna'nın kazanmasında jüri oylarına ek olarak halk oylarından gelen 439 puan belirleyici oldu. Bu sonuçla Ukrayna, 2004 ve 2016'nın ardından Eurovision Şarkı Yarışması'nı 3. kez kazanmayı başardı.

Diğer yandan, organizasyona ev sahipliği yapan İtalya da Mahmood ve Blanco'nun seslendirdiği Brividi şarkısıyla 268 puanla 6. basamakta yer buldu. Nadir Rustamli'nin seslendirdiği Fade To Black şarkısıyla yarışan Azerbaycan ise 106 puanla 16. sırada yer aldı. Almanya ise Malik Harris'in Rockstars şarkısıyla sadece 6 puan alarak yarışmayı 25. ve son sırada tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52