banner31
banner6

Gülriz Sururi’nin portresi Londra’da 1 milyon 215 bin pounda alıcı buldu

23 Ekim 2022 Pazar 18:03
26 Okunma
Gülriz Sururi’nin portresi Londra’da 1 milyon 215 bin pounda alıcı buldu

İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu yararına düzenlenen Istanbul Calling, dünyanın en gözde müzayede evlerinden biri olan Christie’s’de gerçekleşti. Müzayedede 1,7 milyon sterlin destek toplandı. En yüksek gelir ise Gülriz Sururi’nin İKSV’ye bıraktığı kendi ve James Baldwin portresinden geldi.

Dünyanın önde gelen müzayede evlerinden Christie’s, ekim ayındaki Londra müzayedelerinde İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu yararına Istanbul Calling adlı özel bir bölüm ayırdı. Türkiye’den bir kültür-sanat kurumu yararına yapılan ilk Christie’s Londra müzayedesi olan Istanbul Calling’de, Türkiye’den ve yurtdışından önemli sanatçıların bağışladığı 23 eser satışa sunuldu. İKSV’nin müzayedesinde toplam 1,7 milyon sterlin gelir elde edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52