banner31
banner6

Hamilelere önemli uyarı

03 Haziran 2022 Cuma 11:08
52 Okunma
Hamilelere önemli uyarı

DSÖ’den maymun çiçeği hastalığı açıklaması: Hamilelere önemli uyarı

Dünya Sağlık Örgütü’nün düzenlediği panelde, 30 ülkede tespit edilen maymun çiçeği hastalığı ile ilgili endişe yaratan bir açıklama geldi.

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, son dönemde 30 ülkede tespit edilen ve yüzlerce insana bulaşan maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bir etkinlik düzenledi.

Dünyanın farklı bölgelerinden gelen bilim insanları ve uzmanların yer aldığı etkinlikte söz alan epidemiyoloji doktoru Olumuyiwa James Peter, hastalığın anneden çocuğuna plasenta aracılığıyla geçme ihtimalinin mümkün olduğunu söyledi.

“BU YIL 66 KİŞİ ÖLDÜ”

Etkinlikte konuşan DSÖ’den üst düzey yetkili Maria Van Kerkhove ise maymun çiçeği salgınının nasıl yayıldığının halen bilinmediğini söyledi.

Van Kerkhove, “Maymun çiçeği hastalığının konağı bilinmiyor” diyerek incelemelerin devam ettiğini dile getirdi. Van Kerkhove, “Afrika’da bu yıl binlerce şüpheli vaka vardı ve hastalığa bağlı 66 ölüm kayıtlara geçti” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52