banner31
banner6

Mikroplastikler ilk kez anne sütünde bulundu: Bilim insanlarından uyarı

08 Ekim 2022 Cumartesi 19:53
68 Okunma
Mikroplastikler ilk kez anne sütünde bulundu: Bilim insanlarından uyarı

İtalyan bilim insanları ilk kez anne sütünde mikroplastiklere rastladı. Araştırmacılar bu maddelerin bebekler üzerindeki potansiyel sağlık etkileri konusunda büyük endişe duyduklarını belirterek, annelere ambalajlı gıdalardan ve çeşitli kozmetik ürünlerden kaçınmasını tavsiye etti.

Bilim insanları, bebelerin kimyasal maddelere karşı özellikle savunmasız olduğunu,  ancak emzirmenin bir bebeği beslemenin açık ara en iyi yolu olmaya devam ettiğini vurguladı.

YÜZDE 75'İNDE MİKROPLASTİK BULUNDU

Anne sütü örnekleri, İtalya'nın Roma kentinde doğum yaptıktan bir hafta sonra 34 sağlıklı anneden alındı. Bunların yüzde 75'inde mikroplastik tespit edildi. 

Mikroplastikler ilk kez anne sütünde bulundu: Bilim insanlarından uyarı - 3

Önceki araştırmalar, mikroplastiklerin insan hücrelerinde ve deniz yaşamı  üzerindeki toksik etkilerini göstermişti, ancak yaşayan insanlar üzerindeki etkisi bilinmiyordu. Plastikler genellikle daha önce anne sütünde bulunan ftalatlar gibi zararlı kimyasallar içeriyor.

Bilim insanları, annelerin plastik ambalajlarda satılan yiyecek ve içecekleri tükettiğini, deniz ürünleri yediğini ve ayrıca plastik içeren kişisel hijyen ürünlerini kullandığını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52