banner31
banner6

Şimdi de maymun çiçeği virüsü hastalığı endişesi!

11 Mayıs 2022 Çarşamba 15:01
129 Okunma
Şimdi de maymun çiçeği virüsü hastalığı endişesi!

Hayatımızı kökünden değiştiren Kovid-19 sonrası adım atarken bile temkinli hareket ediyoruz. Aşısıydı, maskesiydi, mesafesiydi derken olaylar aldı başını gitti… Biraz sıkıldık biraz bunaldık ama sanırım işin sonuna geliyoruz yavaş yavaş. Tabii ki eski normale ulaşmak için çaba sarf edeceğiz ama en azından biraz daha rahattayız şimdilik.

Maymun Çiçeği virüsü nasıl ortaya çıktı?

Şimdi de Maymun Çiçeği virüsü tehdidi altında mıyız

Ancak İngiltere’den gelen haber hepimizin moralini bozmaya yetti. Maymun Çiçeği virüsü denilen bir virüs türü keşfedildi. Daily Mail’in haberine göre, Maymun Çiçeği virüsü ülkede iki kişide tespit edilmiş. Bu iki kişi de virüsü yurt dışından kapmışlar. Yani menşei İngiltere değil, sadece İngiltere’de tespit edilmiş bir virüs.

Orta ve batı Afrika kökenli bir hastalık olan Maymun Çiçeği virüsü İngiltere’ye Mayıs ayının başında giriş yapmış. Kovid önlemleri kapsamında da ev karantinasına alınmış hastalar. Halk ile temasları böylelikle engellenmiş.

Maymun Çiçeği virüsü nedir?

Şimdi de Maymun Çiçeği virüsü tehdidi altında mıyız

Deride kabarcıklara neden olan nadir tropik hastalığa maymunlar, sıçanlar, sincaplar ve diğer küçük memeliler tarafından yayılan bir virüs neden oluyor. Ancak bilim insanları bu virüsün insandan insana bulaşmasının oldukça nadir olduğunu belirterek koronavirüs kadar kolay yayılmadığının altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52