banner31
banner6

Türk Tabipleri Birliği, TURKOVAC'a ilişkin verilerin paylaşılmasını istedi

10 Ocak 2022 Pazartesi 15:31
44 Okunma
Türk Tabipleri Birliği, TURKOVAC'a ilişkin verilerin paylaşılmasını istedi

TTB Merkez Konseyi, TURKOVAC aşısı konusunda tereddütlerin olduğu ve aşıyla ilgili faz çalışması verilerinin paylaşılması gerektiğini belirterek, "İktidarın aşı konusunda da şeffaflıktan uzak bu tutumu ne yazık ki insanlarda 'aşı tereddüdü' oluşturmaktadır" açıklamasında bulundu.

TTB, "aşı çalışmalarını desteklemeyi toplumsal ve bilimsel bir sorumluluk olarak" gördüğünü vurgulayarak, daha önce yaptığı açıklamadaki TURKOVAC'a ilişkin eleştirileri tekrarladı.

TTB, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de üretilen bir aşının sadece ülkemizde değil dünyada da pandemiyi kontrol altına alma ihtimali, sevinçle karşılayacağımız bir durumdur. Ancak bunu yapmak için henüz uluslararası bilimsel hakemli bir dergide yer almayan Faz 3 çalışmalarının bilimsel ortamlarda değerlendirilmesi, ardından fazların sonuçları ve bilimsel verilerinin paylaşılması gerekmektedir. Tüm bu sürecin ardından acil kullanım onayı alınmalıdır."

"Pandemide yaşadığımız bu zorlukları bir daha yaşamamak için yabancı sermayeye bağımlı olmadan kendi aşımızı kendimiz üretebilmeliyiz" ifadesine vurgu yapılan açıklamada ayrıca aşı üretiminde önemli bir rol oynayan "Hıfzıssıhha Enstitüsü neden kapatılmıştır?" sorusu da yöneltildi.

Son Güncelleme: 11.01.2022 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52