banner31
banner6

Erhürman: Adalet Bakanlığı konusunda CTP’nin tavrı nettir

20 Ocak 2022 Perşembe 18:11
14 Okunma
Erhürman: Adalet Bakanlığı konusunda CTP’nin tavrı nettir

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı milletvekili adayları ile birlikte Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ne yaptığı ziyarette, CTP’nin “Adalet Bakanlığı” konusunda tavrının net olduğunu, bu durumun hiçbir şekilde söz konusu olamayacağını kaydetti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı milletvekili adayları ile birlikte Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ni ziyaret etti.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Erhürman, burada yaptığı konuşmada, “geride bırakılan dönemde hukuk devleti kültürü açısından çok sıkıntılı bir dönem yaşandığını” kaydetti.

Bu yaşananların ülkeyi geriye götürdüğünü savunan Erhürman, “Adalet Bakanlığı” konusunda CTP’nin tavrının net olduğunu belirtti.

CTP Genel Başkanı Erhürman, Kıbrıs Türk halkının “kırılma noktasına” geldiğini savundu. Tufan Erhürman, geçen yıl memleketin yasa gücünde kararnamelerle yönetilme noktasına geldiğini ifade etti. Anayasaya aykırı olduğu bilinerek yasa gücünde kararnameler çıkarıldığını öne süren Erhürman, bunlara karşı açılan davaların duruşmasından bir gün önce yürürlükten kaldırıldığını da savundu.

Tarihte ilk kez Anayasa’ya göre yapılması gereken bir seçimin herhangi bir Meclis kararı olmadan yapılmadığına işaret eden Erhürman, son dönemde yaşananların, hukuk devleti açısından ülkeyi geriye götürdüğüne dikkat çekti.

ERHÜRMAN: HUKUK DEVLETİ, BİR KÜLTÜR MESELESİDİR

Tufan Erhürman hukuk devletinin bir kültür meselesi olduğunu ifade ederek, CTP’nin “Adalet Bakanlığı” konusunda tavrının net olduğunu, bu durumun hiçbir şekilde söz konusu olamayacağını kaydetti.

Barolar Birliği ile çalışma deneyimlerinin de olduğunu belirten Erhürman, önümüzdeki dönemde de yönetsel zihniyetlerinin bu şekilde olacağını dile getirdi.

Bir an önce bu ekonomik sorunları yaratan yapının değişmesi gerektiği üzerinde duran Erhürman, “2018 tecrübemiz krizlerle nasıl baş edileceği konusunda önemli bir tecrübeydi. Bu sorunlar evet büyüktür ama yöntemleri biliyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52