banner31
banner6

Erhürman: Niteliği merkeze alan bir model üzerinde çalışıyoruz

09 Ocak 2022 Pazar 20:40
17 Okunma
Erhürman: Niteliği merkeze alan bir model üzerinde çalışıyoruz

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, göreve geldikten sonra yükseköğretimde kalite odaklı bir teşvik sistemi düşünceleri olduğunu belirterek, “Niteliği merkeze alan ve bunu teşviklendiren bir model üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, beraberindeki heyetle birlikte geçtiğimiz gün Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’ni ziyaret etti ve üniversitenin çalışmaları hakkında Rektör Prof. Dr. Zafer Ağdelen’den bilgi aldı. Erhürman’a ziyaretinde bazı Milletvekili adayları da eşlik etti.

“PLANLI BİR YAPIYA GEÇMEK İSTİYORUZ...”

Turizm ve yükseköğretimin bu ülkenin can damarı olduğunu ifade eden CTP lideri Tufan Erhürman, Meclis’ten nitelikli bir çoğunlukla geçirilecek uzun vadeli kalkınma planlarıyla birlikte bu iki unsuru istikrara kavuşturacaklarını söyledi.

Planlı bir yapıya geçmek istediklerinin altını çizen Erhürman, tüm alanlarda kaliteli hedefler belirleyeceklerini kaydetti. Türkiye’nin ihracata dayalı yeni bir ekonomik modele geçmeyi planladığını anımsatan Erhürman, bu formülün Kıbrıs’ın kuzeyine uygun bir formül olmadığını, bu yüzden halkın alım gücünü korumak adına bir takım önlemler almanın kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

“ÜRETMEYEN BİR TOPLUMA DÖNMEMELİYİZ...”

Tufan Erhürman, İnsanların giderler kısmında çoktan dövize geçtiğini, ekmeğin fiyatının bile artık döviz kuru üzerinden belirlendiğini kaydederken, CTP’nin gelirleri de dövize sabitleme konusunda kararlı olduğuna vurgu yaptı.

Güneyde iş bulma imkanı olanların bu fırsatın peşinde koştuklarını, çalışma izniyle adada bulunan Türkiye kökenlilerin de artık kendi ülkelerine dönme hesabı yaptığını belirten Erhürman, buna ek olarak başka ülkelerden buraya gelip çalışanların da ülkelerine dönme planı içerisinde olduğunu söyledi.

Bunun olması durumunda ülkede üretimin biteceğini ve Türkiye’den mal getirip Kıbrıslı Rumlara satan bir topluma dönüşüleceğini ifade eden Erhürman, bunların yaşanmaması için gelirlerin de dövize sabitleneceğinin altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52