banner31
banner6

Serdar Denktaş: “Denktaş yaşasaydı bizi döverdi”

26 Nisan 2022 Salı 18:28
35 Okunma
Serdar Denktaş: “Denktaş yaşasaydı bizi döverdi”

Demokrat Parti’nin eski Genel Başkanı deneyimli siyasetçi Serdar Denktaş, cumhurbaşkanlığı makamının itibarını kaybettiğini söyledi ve adeta ateş püskürdü…

Demokrat Parti’nin eski Genel Başkanı deneyimli siyasetçi Serdar Denktaş, cumhurbaşkanlığı makamının itibarını kaybettiğini söyledi ve adeta ateş püskürdü… Özellikle cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la ilgili çok sert ifadeler kullandı.

“Kel öptürmekle halk adamı olunmaz”

Denktaş,

Rahmetli babası Rauf Raif Denktaş’ın hiçbir zaman “İçeride kriz var diyerek, yurt dışına gitmediğini” söyleyen Denktaş, “Tam tersi Rauf Denktaş,  içerideki krizleri çözmek için çabalardı… Bu bir liderlik gerektirir. Tatar’ın kapasitesi yoktur ve artık kendisine Cumhurbaşkanı da demiyorum… Sadece Tatar diyorum. Çünkü söyledikleri ve yaptıklarıyla bizleri hem yurt içinde hem yurt dışında gülünç duruma düşüyor” dedi.

Serdar Denktaş, “Halk adamı olmak, halkı anlayabilmektir, sıkıntıyı anlayabilmektir ve bu sıkıntıya çözüm üretebilmektir. Kaçmak değildir… Saçsız başını öptürtmek hiç değildir” diyerek Cumhurbaşkanı Tatar’a gönderme yaptı ve “ Denktaş’ı sevmeseler bile herkes saygı ona duyardı” diye konuştu.

“Denktaş yaşasaydı bizi döverdi”

Denktaş ayrıca, “Babam yaşasaydı bizi kalkıp dövmek isterdi. Kendisini her ziyaret ettiğimde yaşananlardan dolayı özür dilemekteyim. Bu gün yaşananları görseydi çok üzülürdü. Rauf Denktaş, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde bir saygı görmekteydi. Kıbrıs’a da Türkiye’ye de bu onuru  yaşatmaktaydı. Şimdi olay tam tersi oldu ve biz özne olmaktan çıktık… Keşke bir Denktaş olabilseler ama bu tür liderler yüz yılda bir gelir” ifadelerini de kullandı.

“Yanlışa dur deme, Türkiye’yi sevmemek değil”

Doğduğu evin kendisine Türkiye sevgisini aşıladığını söyleyen Denktaş, Türkiye’yi ve Türkiyelileri severek büyüdüğünü belirtti. “Bir yanlışa dur bakalım demek Türkiye’yi sevmemek demek değildir. Beni suçlayanlar,  hakaret edenler karşısında bu kadar nefreti hak ettiğimi düşünmüyorum” diyen Denktaş,  hükümetin her sıkıştığında topu Türkiye Cumhuriyeti’ne attığını da söyledi ve şunları ekledi:

“Bütün bu yapılanlar manevradır ve protokol tartışmalarını ortadan kaldırmak için yapılmış büyük bir maskaralıktır. Protokolün hala daha açıklanmamasında bir bit yeniği var… Halktan bir şeyler gizleniyor…”

“Siyaset hiç bu kadar yerlerde sürünmemişti”

Siyasetin hiç bu kadar yerlere düşmediği yorumunu da yapan Denktaş, siyaseti ve devlet yapısını iyi bilen birisi olarak bunları dışarıdan izlediğinde yanlışları duyurması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Denktaş, yaşananların bir parçası olmadığı için mutlu olduğunu ama uyarı yapmayı kendisine bir sorumluluk olarak gördüğünü vurguladı.

“Tuvalete bile gitmek için TC’ye sorarsak…”

Denktaş, son günlerde hükümetin  “Türkiye bize karışmıyor” ısrarını ise şu ifadelerle değerlendirdi:

“Ankara’yı karıştırmayın demekle kalsalar kabul edeceğiz. Ama bir taraftan böyle söyleyip diğer taraftan ne yapalım Türkiye öyle istedi denildiği zaman kamuoyuna yaptıkları açıklama sıfırlanır. Gerçekten Türkiye mi istedi? Yoksa yapmak istedikleri ve tepki gördükleri konuları Türkiye’ye mi postalıyorlar? Sorumluluktan kaçmak mı istiyorlar? Bu tartışma konusudur. 32 yıldır siyasetteyim. Bir tek gün bile Türkiye’den “Şunu şöyle yap” diye bir talimat almadım. O zaman sorumluluk almak size düşüyor… Tuvalete gideceğinizde bile açıp soruyorsanız, size talimat vermeye başlarlar… İlk önce kendilerine bakmaları lazım, aldıkları kararların sorumluluğunu üstlenmeleri gerekir. Topu başka tarafa atmadan, kulaklara fısıldamadan yapmalılar… İşte o zaman halktan destek alacaklar. Oğuzhan Hasipoğlu’nun görevden alınması ve yerine dışarıdan birinin getirilmesinde “ Türkiye böyle istedi” cümlesi kulaklara fısıldandı. Sayın Tatar’ın hükümetin istifanın onaylamasında da “Türkiye böyle istedi” diyerek kulaklara fısıldanıyorsa bunlar tamamen gündem saptırmak için yapılmaktadır…”

“Sucuoğlu partisine liderlik yapamıyor”

DP eski Genel Başkanı Denktaş, “Sayın Başbakan Faiz Sucuoğlu bir parti başkanıdır ama belli ki partisine liderlik yapamıyor. Parti içi sıkıntılar var ama verilen bir sürü sözün yerine getirilememesi de var. Açık ve çok net ki  ; iyi yönetilmiyoruz” da dedi.

“Ben başkan olsaydım işler bu noktaya gelmezdi”

Denktaş, DP’nin hükümetteki pozisyonunu ise şu sözlerle değerlendirdi: “Demokrat Parti Genel Başkanı ve bir milletvekili olarak devam etseydim, işler bu noktaya gelmeden bir çözüm bulurdum. Bir başka partinin iç sorunu olsa bile müdahale olurdum. Ara buluculuk yapardım…”

“Cumhurbaşkanlığına adayım”

Siyasetten uzaklaşsa da asla uzak kalamayan Serdar Denktaş, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını da kesin bir dille ifade etti.

Kaynak: Ses Kıbrıs

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52