banner31
banner6

Tufan Erhürman: Amcaoğlu'nun söyledikleri tam anlamıyla ibretlik

26 Nisan 2022 Salı 15:58
20 Okunma
Tufan Erhürman: Amcaoğlu'nun söyledikleri tam anlamıyla ibretlik

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu'nun BRT'de katıldığı programda yaptığı açıklamalara işaret ederek, "Sn. Amcaoğlu'nun anlattıkları bu ülkeyi yönetmek konusunda size güvenilmemesinin gerekçesini en açık biçimde ortaya koyuyor!" dedi. Erhürman, Amcaoğlu'nun söylediklerinin tam anlamıyla ibretlik olduğuna da vurgu yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu'nun açıklamalarına işaret etti. 

"TAM ANLAMIYLA İBRETLİK!"

Amcaoğlu'nun dün akşam BRT'de katıldığı programda söylediklerinin tam anlamıyla ibretlik olduğa vurgu yapan Erhürman, Amcaoğlu'nun  fahiş alkollü içki zammının gümrük gelirlerini ve Fiyat İstikrar Fonu gelirlerini düşürdüğünü, elektrik zammında yanlış hesap yapıldığını, zamdan indirimin maliyetinin 180 değil 25-30 milyon TL olduğunu açıkladığına dikkati çekti. 

Amcaoğlu'nun ayrıca KIB-TEK yönetiminin kasım ayından bu yana neden hata yaparak bu üç-dört aylık zararın oluşmasına sebebiyet verdiğini de soran CTP lideri Erhürman,  59 gün boyunca bu alanlarda yapılan yanlışları söyleyen/anlatan muhalefet milletvekillerine "yalnızca eleştiri yapıyorsunuz, öneri yapmıyorsunuz" diyenlerin şimdi ne diyeceğini de sordu.

"YAŞATILAN MASKARALIĞIN YARATTIĞI TAHRİBAT NASIL GİDERİLECEK?"

Peki bakan olmadan önce de UBP milletvekili ve eski Maliye Bakanı olan  Amcaoğlu'nun bunları söylerken, iki milletvekili  Amcaoğlu ve Atun'u yan yana getirip söyledikleri birbirine taban tabana zıt şeyler arasından doğrusunu bulma becerisini gösteremeyip ülkeyi kaosa sürükleyen  Sucuoğlu'nun bu durumda yine "hatadan dönmek erdemdir" demekle mi yetinip yetinmeyeceğini soran Erhürman, açıklamasını şu şekilde noktaladı:

"59 gündür ülkenin yönetilmemesinin, bu krizin ortasında hem Maliye'nin, hem yurttaşların zarara uğratılmasının ve ardından yaşatılan maskaralığın yarattığı tahribat nasıl giderilecek? Sn. Amcaoğlu'nun anlattıkları bu ülkeyi yönetmek konusunda size güvenilmemesinin gerekçesini en açık biçimde ortaya koyuyor!"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52