banner31
banner6

Tufan Erhürman: Vergi tabana yayılacak, adalet sağlanacak

14 Ocak 2022 Cuma 18:22
13 Okunma
Tufan Erhürman: Vergi tabana yayılacak, adalet sağlanacak

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “vergilendirilmemiş gelirleri vergilendireceklerini, vergilendirilmiş gelirlerde ise vergi oranlarını düşüreceklerini” belirtti ve bu sistemle birlikte vergiyi tabana yayacaklarını, vergi ödemedeki adaleti sağlayacaklarını aktardı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Genel Başkanı Tufan Erhürman, beraberindeki heyetle birlikte Mağusa Serbest Limanı’nda temaslarda bulundu.

İlk olarak GEM-YAT Tersane İşletmelerini ziyaret eden Erhürman, ardından Serbest Liman Müdürlüğü, Mağusa Liman Başkanlığı’nı gezdi. Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi çalışanlarıyla da bir araya gelen Erhürman, işçilerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini paylaştı.

Erhürman’a ziyaretlerinde Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp ile milletvekili adayları da eşlik etti.

“SİGORTALARIN DENGESİNDE CİDDİ SARSILMA VAR”

Ülkedeki işsizlik rakamının 30 bine ulaştığını belirten Erhürman, bu durumun Sosyal Sigortalar’da çok ciddi sarsıntı yarattığını belirtti. Sigortaların seçimden sonra ödemelerini yapmak için 200 milyon TL gibi bir rakama ihtiyaç duyacağının altını çizen Erhürman, kurumun Ocak, Şubat ve Mart ayındaki alacaklarını Maliye’den avans olarak çektiğini ifade etti.

Erhürman, yeni belirlenen asgari ücretin çalışan açısından yine yeterli noktaya ulaşamadığını ancak, işverenlerin de bu rakamı ödeyebilecek durumda olmadıklarını belirterek, iş dünyası çevreleriyle yapılan görüşmelerde de bu izlenimi aldığını söyledi.

Bu miktarın ülkede ya kayıt dışılığa ya da istihdamın azaltılmasına sebebiyet vereceğini kaydeden Erhürman, işten durdurmalar olursa sigortaların üstüne daha fazla yük bineceğine işaret etti.

“MALİYE İŞVERENE DESTEK VERMEK ZORUNDA”

Kayıt dışılık ya da istihdam azaltılması durumlarının ortaya çıkmaması için maliyenin işverenlere destek vermesi gerektiğinin altını çizen Erhürman, hükümete geldikten sonra bu durumun planlamasını yapacaklarını kaydetti.

Tufan Erhürman, vergi ve elektrik faturalarının da ciddi bir girdi maliyetine yol açtığını anlatarak, vergilendirilmemiş gelirleri vergilendireceklerini, vergilendirilmiş gelirlerin vergi oranlarını düşüreceklerini belirtti.  Vergiyi tabana yayarak vergi ödemedeki adaleti sağlayacaklarının altını çizen Erhürman, hükümete geldikten sonra kriz masası kuracaklarını, uzun vadeli ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma planları hazırlayacaklarını da ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52