banner31
banner6

UBP Milletvekili Adayı Hüseyin Çavuş: Tarım gelişen ülkelerin ana unsurudur

03 Ocak 2022 Pazartesi 14:16
28 Okunma
UBP Milletvekili Adayı Hüseyin Çavuş: Tarım gelişen ülkelerin ana unsurudur

UBP Milletvekili Adayı Hüseyin Çavuş, “Tarım gelişen ülkelerin ana unsurudur. Daha sonra tarımsal sanayi ile buluşturursunuz. Daha sonra tarımı ve tarımsal sanayiyi turizm ile buluşturursunuz. Ülke bir vites daha büyür” ifadelerini kullandı.

Ada TV’de programa katılan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Adayı Hüseyin Çavuş, UBP milletvekilliğine neden aday olduğunu ve projelerini anlattı.

“SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanlık görevini 8 yıldır sürdürdüğünü ve yaptıkları çalışmalarla ekonomiye çok büyük katkıları olduğunu vurgulayan Çavuş, ülkede var olan sorunları ve çözümlerini çok iyi bildiğini kaydetti.

Hükümetlere sundukları projelerin yüzde 10’unun hayat bulduğunu gördüklerini dile getiren Çavuş, istikrarsız hükümetlerle, istikrarsız üretimle ülke kalkınmasının olamayacağını vurguladı.

Birlikler nezdinde temsiliyetlerin artık bir yere kadar olduğunu gördüklerini söyleyen Çavuş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte aldıkları karar neticesinde artık üretimin içinden gelen kişilerin Meclis içinde olmaları gerektiğini kaydetti.

Üretimin içinde olan bir kişi olarak Meclis çalışmalarına katkı koymak için yola çıktığını dile getiren Çavuş, pandemi döneminde insanların, üretimin önemini ve üretim eksikliğinin ne sonuçlara varabileceğini gördüğünü belirtti.

Halkı, güvenli gıdaya buluşturmanın önemine vurgu yapan Çavuş, Meclis’ten çok hızlı şekilde geçmesi gereken yasalar olduğunu söyleyerek, 2016-2017 yılında yaptıkları çalışmaların halen hayat bulmamasının da kendilerini üzdüğünü kaydetti.

“DÜNYADA GIDA SAVAŞLARI VAR…”

Dünyada gıda savaşlarının olduğunu söyleyen Çavuş, “görüyoruz ki dünyada gıda savaşları var ama bizim ülkemizde hala daha kılını kıpırdatmayan bir siyaset var.” ifadelerini kullandı.

Son iki üç yılıdır girdi fiyatları ile gelecekte yaşanacak gıda sıkıntısını göz ardı eden hükümetler olduğunu söyleyen Çavuş, vatandaşın her geçen gün alım gücünün düştüğünü ve bunlar için yapılması gerekenler olduğunu vurguladı.

“Hal Yasası’nın” hemen geçirilmesi gerektiğini söyleyen Çavuş, mevcut hal yasasının eksiklikleri olduğunu ve eksikliklerin hızlıca toparlanarak Meclis’ten hızlıca geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

“FİYAT İSTİKRARI SAĞLANMALI”

Üreticiden çıkan ürün fiyatlarla satış fiyatları arasındaki farkın uçurum olduğunu dile getiren Çavuş, fiyat istikrarının yakalanması gerektiğini ve kurulacak sistemlerin çalışmasıyla sorunların yoluna girebileceğini belirtti.

Tarımsal sanayinin önemine de vurgu yapan Çavuş, bugüne kadar tarımsal sanayinin önemsenmediğini gördüklerini ve yapılacak çok şeyin olduğunu kaydetti.

Kendisinin Kooperatif Merkez Bankası’nda yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevlerinde bulunduğunu da dile getiren Çavuş, bulunduğu görevler neticesinde ülkedeki sıkıntıları çok iyi bildiğini ve çözüm üretmek için de projelerle düzenlemeler yapılabileceğini belirtti.

“TARIM İLE TURİZM LOKOMOTİF SEKTÖR OLMALI”

Çavuş, ülkede tarım ile turizmin tam anlamı ile lokomotif sektör yapılamadığını kaydetti.

Devlet olanaklarının doğru yerde kullanılması gerektiğini vurgulayan Çavuş, kurumların var olan kapasitelerini daha iyi kullanması için doğru planlamalarla daha verimli çalışabileceğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52