banner31
banner6

Ünal Üstel: Hükümetin gidişatını arkadaşlarımızla birlikte değerlendireceğiz

26 Haziran 2023 Pazartesi 07:30
28 Okunma
Ünal Üstel: Hükümetin gidişatını arkadaşlarımızla birlikte değerlendireceğiz

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Postası muhabiri Recep Dal'ın 'Seçim sonuçları hükümetin gidişatını nasıl etkileyecek?' sorusu üzerine “Hükümetin gidişatını arkadaşlarımızla birlikte değerlendireceğiz” yanıtını verdi.  

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan  Ünal Üstel, ara seçimin gayriresmi sonuçların açıklanmasının ardından basına bir açıklama yaptı.  

Başbakan Üstel, “En memnun edici tarafı yine halkımız demokrasi örneği verdi. Hiçbir tartışma yaşanmadan seçimi tamamladık. Seçimi kazanan partiye ve vekile hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.  

Halkın seçimde bazı mesajlar verdiğine de dikkat çeken Başbakan Üstel, oy kaybına uğramadıklarını söyledi.  

"SEÇMENİMİZ SANDIĞA KÜSMÜŞTÜR"

Üstel, seçime katılım oranının düşük olmasına işaret ederek, “Seçmenimiz sandığa küsmüştür. Bütün partilerin bunu masaya yatırıp irdelemesi lazım. UBP olarak ortaklarımızla birlikte ve yetkili kurullarımızla birlikte seçimin neticelerini değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.  

Üstel, halkın istikrar istediğinin altını çizerek, sandığına neden küsüldüğüne yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydetti.  

"HÜKÜMETİN GİDİŞATINI ORTAKLARIMIZLA BİRLİKTE DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Üstel, Kıbrıs Postası muhabiri Recep Dal'ın 'Seçim sonuçları hükümetin gidişatını nasıl etkileyecek?' sorusu üzerine “Hükümetin gidişatını arkadaşlarımızla birlikte değerlendireceğiz” yanıtını verdi.  

Üstel, “Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nın gözden geçirilmesi gerektiğini de gördük” ifadelerini kullandı. 

BAŞMAN

Ali Başman da, seçimin demokratik ve olgun bir şekilde geçtiğini ifade ederek, seçimi kazanan CTP adayı Sami Özuslu’yu kutladı. 

Hizmet amacı taşıyarak bu yola çıktıklarını ifade eden Başman, istikrarın önemli olduğunu söyledi. 

Başman, “seçimde halk iradesi tam yansımadı ama halk için hayırlı olsun” ifadelerini de kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52