banner31
banner6

Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes!

22 Mayıs 2022 Pazar 00:28
34 Okunma
Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes!

Anadolu EfesEuroleague finalinde Real Madrid ile kozlarını paylaştı.

Mücadeleyi 58-57 kazanan Anadolu Efes, üst üste ikinci kez Euroleague'de şampiyonluğa ulaştı.

Sırbistanın başkenti Belgradda bulunan Stark Arenada oynanan final karşılaşmasında Pablo Laso yönetimindeki Real Madrid; Hanga, Abalde, Deck, Yabusele ve Tavares ilk beşiyle başladı. Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes ise Larkin, Micic, Anderson, Moerman ve Pleiss ilk beşiyle parkede yer aldı.

İki takımın da hücumda kısır başladığı maçta Real Madridden Tavares, Anadolu Efes pota altında büyük üstünlük kurdu ve 12 sayı üreterek takımının hücumdaki yükünü çeken isim oldu. Anadolu Efesin hücumda etkisiz kaldığı bölümde Micic ve Larkin kaydettikleri 6şar sayıyla takımlarını oyunda tutarken, ilk periyot 15-14 Real Madrid üstünlüğüyle son buldu.

İkinci periyotta da skora destek veren üçüncü bir isim bulmakta zorlanan Anadolu Efes, Micic ve Larkinin hücumdaki etkili performansıyla skora tutundu. Savunmada sertliğini artıran ve hücumda Randolphu devreye sokan Real Madrid, ilk yarıyı 34-29 önde kapattı.

Üçüncü periyoda hücumda etkisiz başlayan Anadolu Efes, periyodun bitimine 5 dakika kala yalnızca 2 sayı bulabildi: 40-31. Pleissın devreye girmesiyle 9-2lik seri yakalayan Anadolu Efes, farkı 2ye kadar indirdi ve maçın final periyoduna 42-40 Real Madrid üstünlüğü ile gidildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52