banner31
banner6

ABD'de hortum: Bebekler küvetle birlikte uçtu

20 Aralık 2021 Pazartesi 21:58
124 Okunma
ABD'de hortum: Bebekler küvetle birlikte uçtu

Büyükanne, korumak istediği ufak çocukları battaniye, yastık ve İncil'le küvete koymuştu.

ABD'nin Kentucky eyaletinde yaşanan hortum fırtınasında iki bebeğin konduğu küvet uçtu.

Üç aylık Dallas'la 15 aylık Kaden'ın büyükannesi Clara Lutz, olayın 10 Aralık'ta gece saatlerinde meydana geldiğini bildirdi.
 

Kaden, Clara ve Dallas

Lutz, bebeklerin ebeveynlerinin bölgenin kuzeyinde yaşadığını ve evlerinin hortumdan neredeyse hiç etkilenmediğini söyledi (NBC)


Lutz, hortumun eve ulaşmasının ardından bebekleri korumak için onları battaniye, yastık ve İncil'le küvete koyduğunu söyledi. Lutz o anları şöyle anlattı:

Sesleri ve evin sallandığını hissettim. Bir baktım ki küvet elimden kayıp havalandı. Onu tutamadım. 'Aman Tanrım' dedim.

Küvet içindeki iki bebekle karanlıkta uçup giderken bütün ev yıkıldı. Lutz, çocukları aradığını ancak bulamadığını ifade etti:

Bebeklerin nerede olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu. Sadece 'Tanrım lütfen bebelerimi sağ salim bana geri ver. Lütfen, sana yalvarıyorum' diyebildim.

Büyükanne, yanına polis ekiplerinin geldiğini ve onların yardımıyla çocukların evin bahçesinde bulunduğunu belirtti.

Lutz, üç aylık Dallas'ın kafasında kanama olduğunu ancak bunun bir süre sonra durduğunu bildirdi. Hastaneye kaldırılan çocukların durumunun iyi olduğu açıklandı.

Başta Kentucky olmak üzere Arkansas ve Illinois gibi 6 eyalette iki hafta önce etkili olan hortum ve şiddetli fırtınada en az 92 kişi yaşamını yitirdi. Bölgede 40'ı aşkın hortum görüldü.

Independent Türkçe, AP, 14 News, Newsweek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52