banner31
banner6

Bilim insanları en etkili flört yöntemini buldu

10 Mayıs 2022 Salı 14:17
13 Okunma
Bilim insanları en etkili flört yöntemini buldu

ABD ve Norveç'ten araştırmacılar, neredeyse her zaman ve her durumda işe yarayacak flört şeklini ortaya koyan bir çalışma yaptı.

Bilim insanları en etkili flört yöntemini buldu - 1

ABD ve Norveç'ten araştırmacılar, neredeyse her zaman ve her durumda işe yarayacak flört şeklini bulmak için bir çalışma yürüttü.

Norveç'te 415 ve ABD'de 577 kişiyle yapılan anket çalışması, heteroseksüel ilişkiler arasında öne çıkan, ideal bir flört biçimine işaret etti.

Bilim insanları en etkili flört yöntemini buldu - 2

MİZAH EN ETKİLİ STRATEJİ

Independent Türkçe'nin haberine göre, hakemli bilimsel dergi Evolutionary Psychology'de yayımlanan araştırma, flörtte en etkili stratejinin mizah olduğunu ortaya koydu.

Mizah her iki cinsiyet için de en etkili yöntem olarak belirlenirken, özellikle erkekler ve uzun süreli ilişki arayanlar için en faydalı strateji olarak kabul edildi.

Bilim insanları en etkili flört yöntemini buldu - 3

Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden Leif Edward Ottesen Kennair, "Katılımcılar mizahın ya da başka birini güldürebilmenin, uzun süreli ilişki arayan erkekler için en etkili yöntem olduğunu düşünüyor" dedi:

"Tek gecelik bir ilişki arayan kadınlar içinse en az etkili yöntem olarak görülüyor. Ama bu şakalar her iki cinsiyet için de etkili bir flört taktiği."

New York Eyalet Üniversitesi'nden evrimsel psikolog Rebecca Burch ise şöyle ekledi:

"Sadece komik olmak değil, kadınlar için aynı zamanda partnerinize komik olduğunu düşündüğünüzü göstermeniz de çok önemli."

Bilim insanları en etkili flört yöntemini buldu - 4

Araştırmacılara göre flört esnasında nasıl ilerleyeceğinden emin olmayan bireyler, mizah unsurunu "araç setine" eklemeli.

Kennair, "Gülümseme ve göz teması önemli" dedi ve ekledi:

"Ardından, daha gelişmiş taktikler kullanarak flört becerilerinizi bu temelden geliştirebilirsiniz."

Bilim insanları en etkili flört yöntemini buldu - 5

Araştırma ekibi ayrıca, bulguların önceki araştırmalarla uyumlu olduğunu ve her iki ülkede de benzer sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Buna göre bulgular, etkili flörtün büyük ölçüde evrensel olduğunu gösteriyor.

"Bulgular, flörtle ilgili literatürden bildiklerimizle mükemmel bir uyum içinde" diyen Kennair, şöyle devam etti:

"Ayrıca flört etmenin ABD ve Norveç'te büyük ölçüde aynı olduğu görülüyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52