banner31
banner6

Savaşın iki yüzü! Cehenneme dalan anne, tüyler ürperten cinsel saldırı 'izni'

16 Nisan 2022 Cumartesi 18:28
219 Okunma
Savaşın iki yüzü! Cehenneme dalan anne, tüyler ürperten cinsel saldırı 'izni'

Avustralyalı bir anne, evlatlık oğlunu savaşın yıktığı Ukrayna'dan kurtarmak için son derece tehlikeli bir göreve soyundu. Öte yandan, savaşın korkunç yüzü bir Rus kadının eşine 'Ukraynalı kadınlara tecavüz etme izni verdiği tüyler ürperten bir ses kaydının yayınlanmasıyla tekrar kendini gösterdi.

Yuliia Kuzma, hem biyolojik yeğeni hem de evlat edindiği Maxim'e sarılmak umuduyla bu hafta doğu Avrupa ülkesine vardı. 2015 yılında Ukrayna'dan Avustralya'ya göç eden ve yedi yaşında ikizleri olan Kuzma, ablasının bakamaması üzerine 12 yaşındaki çocuğu evlat edinme kararı almıştı. Evlat edinme süreci 2020'de tamamlandı ancak Kovid ve sınırların kapanması nedeniyle Maxim, Avustralya'ya gelemedi. Tam sınırlar yeniden açılırken bu sefer de Ukrayna'da savaş patlak verdi. Instagram sayfasında güncellemeleri paylaşan Kuzma, Perşembe günü Lviv'de bir tren istasyonunda otururken kendini çekti. En son görevi, yaklaşık 12 saat uzaklıktaki Kremençuk'a giden bir trende seyahat etmekti. Vagonunda çekilen perdelerin fotoğrafını Kuzma, "Bütün perdeler karartma amacıyla kapalı" başlığıyla paylaştı.

'ANNE, ABİM NE ZAMAN GELECEK?'

Maxim, Kuzma'nın yakın arkadaşı olan ancak Ukrayna'dan kaçmak istemeyen vasisi tarafından bakılıyor. Maxim'in vasisi ile en uygun zamanın ne zaman geleceğini planlayan Kuzma, 12 yaşındaki çocukla gelecek hafta Avustralya'ya uçmayı umuyor. Kuzma ABC'ye "[İkizler] her gün bana soruyor, 'Anne, anne ... abim ne zaman burada olacak?" Maxim'i kurtarmanın artık onun görevi olduğunu söyleyen Kuzma, bu hafta başlarında yürek burkan bir şekilde iki küçük çocuğuna veda etti: "Başka şansım yok... Orada olmam gerekiyor." Maxim ve vasisi, bir ay önce Rus güçleri tarafından harabeye çevrildikten sonra daha güvenli bir yere gitmek için Harkiv'deki evlerinden kaçmak zorunda kalmıştı.  Bir fırında çalışan bekar anne Kuzma, nihayet oğluna kavuştuğunda onu kocaman bir sarılmayla 'sıkıştıracağını' söyledi ve ekledi: "Onun elinde kalan tek şey benim, beni bunu yapmaya iten şey de bu."

KAN DONDURAN SES KAYDI

Bu haftanın başlarında, Kiev güvenlik güçleri, Radio Liberty tarafından şu anda Roman Bykovsky ve eşi Olga Bykovskaya olarak tanımlanan bir çift arasındaki konuşmanın bir ses kaydını yayınladı. Kayıtta, Olga Bykovskaya'nın, ona detayları anlatmadığı ve doğum kontrolü uyguladığı sürece eşine Ukraynalı kadınlara tecavüz etme iznine sahip olduğunu söylediği duyuluyor. 30 saniyelik şoke edici kayıt, 12 Nisan'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'nin Rus birliklerinin ülkesinde küçük çocuklara yönelik cinsel saldırılar da dahil olmak üzere 'yüzlerce tecavüz' gerçekleştirmekle suçladığı günlerde yayınlandı.

Savaşın iki yüzü Cehenneme dalan anne, tüyler ürperten cinsel saldırı izni

KAHKAHALAR EŞLİĞİNDE 'ANLAŞMA'

Olga Bykovskaya'nın ses kaydında "Evet, orada yap. Ukraynalı kadınlar orada. Onlara tecavüz et. Evet" diyor ve utangaç bir kahkahayla, "Ama bana detayları anlatma" dediği duyuluyor. Ardından Roman Bykovsky'ye ait olduğuna inanılan bir erkek sesi duyuluyor: "Yani tecavüz edeceğim ancak sana hiçbir şey söylemeyeceğim, doğru mu?" "Evet, böylece ben hiçbir şey bilmeyeceğim" diyen kadın, bu sefer ikisinin de kahkahaları duyulmadan önce. "Neden soruyorsun?" diye ekliyor. Adamın tekrar "Gerçekten yapabilir miyim?" diye sorması üzerine de, "Evet, izin veriyorum. Sadece koruma kullanmanı istiyorum" diyor.  Radio Liberty'deki araştırmacı gazeteciler, görüşmeye dahil olan telefonu takip etmek için Ukrayna'daki kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştı ve numaralardan biri Nisan ayında Herson bölgesine kadar takip edildi. Müfettişler daha sonra iki telefon numarasının Rusya'nın VKontakte isimli sosyal ağında bulunan 27 yaşındaki Roman Bykovsky ve eşi Olga Bykovskaya'ya ait olduğunu buldu. 

SOSYAL MEDYA HESABINI SİLDİ

Radio Liberty, ulaştıkları numaraları kullanarak çifti aramayı denedi. Roman'ın cevap verdiği ancak hala Herson bölgesinde olduğunu reddettiği bildirildi. Gazeteciler tarafından temasa geçildiğini öğrendiğinde ses kaydındaki adamın kendisi olduğunu da reddetti. Ancak Radio Liberty, sesinin uyumlu olduğunun teyit edildiğini açıkladı. Olga Bykovska da aramaya yanıt verdi ve Radio Liberty'ye kocasının Sivastopol'da bir yara nedeniyle tedavi görmekte olduğunu doğruladı. Bunu açıkladıktan sonra, telefon görüşmesini hızla kesti. Ardından da sosyal medya hesabı silindi.

Son Güncelleme: 16.04.2022 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52