Yunan unsurlarından ticari gemiye taciz ateşi

DÜNYA

Yunanistan Sahil Güvenlik botları Ege'de uluslararası sularda seyir halinde olan ticari gemiye taciz ateşi açtı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Türk Sahil Güvenlik botlarının gitmesiyle Yunan unsurları bölgeyi terk etti.

İhbar üzerine bölgeye 2 Türk Sahil Güvenlik Botu gönderildi.

Türk botlarının gelmesi üzerine Yunan Sahil Güvenlik birimlerinin bölgeyi süratle terk ettiği belirtildi.

Gemi, olayın ardından 18 kişiden oluşan mürettebatla boğaza geldi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının 2 botla refakat ettiği gemi, boğazın Karanlık Liman mevkisine demir attı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, "Uluslararası hukuk kuralları hiçe sayılarak açılan taciz ateşi sonrasında gemide bulunan 18 personelde (6 Mısır, 4 Somali, 5 Azerbaycan uyruklu şahıs ve 3 Türk vatandaşı) herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ve yaralı personel olmadığı tespit edilmiştir. Halihazırda gemiye 2 Sahil Güvenlik Botu tarafından refakat edilmekte olup Çanakkale Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı talimatı gereği olay ile ilgili tahkikat başlatılmıştır." denildi.

GEMİ PERSONELİ SALDIRIYI ANLATTI

Ro-Ro gemisinin yetkilisi Cengiz Oruç, yaşadıkları korku dolu anları NTV'ye anlattı. Oruç, saldırı sırasında gemide Türk bayrağı olduğunu ve Türk karasularında bulunduklarını söyledi. 

Söz konusu gemi 2010 yılında Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail tarafından saldırıya uğramıştı. O dönemki ismi ise Mavi Marmara'ydı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.