banner31
banner6

1 Mayıs’tan itibaren işçilerin ihtiyat Sandığı'ndaki birikimlerine yüzde 48 faiz oranı uygulanacak

30 Nisan 2024 Salı 11:35
45 Okunma
1 Mayıs’tan itibaren işçilerin ihtiyat Sandığı'ndaki birikimlerine yüzde 48 faiz oranı uygulanacak

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, işçilerin İhtiyat Sandığı'ndaki birikimlerine uygulanan faiz oranlarında 1 Mayıs'tan itibaren yüzde 48 faiz oranı uygulanacağını açıkladı.

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, İhtiyat Sandığı'ndaki birikimlerinin faiz oranlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Arslan Bıçaklı, işçilerin İhtiyat Sandığı'ndaki birikimlerine uygulanan faiz oranlarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun onayı ile, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 30 dan, yüzde 38’e 1 Mart 2024 tarihinden itibaren yüzde 41 e ve son olarak 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren ise yüzde 48 faiz oranı uygulanacağını açıkladı.

Arslan Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Çalışanların birikimlerini Enflasyondan korumak için TÜRK-SEN olarak bu konuların takipçisi olacağımızı bir kez daha herkesin bilmesini isteriz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52