banner31
banner6

Annita Dimitriu: AB’nin Kıbrıs sorunu sürecinde özel ve güçlendirilmiş rolü olmalı

DİSİ ve Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu Avrupa Komisyonu’nun iç tasarrufuyla görevlendirilen AB Kıbrıs Özel Temsilcisi Johannes Hahn ile görüştü

13 Aralık 2025 Cumartesi 13:39
33 Okunma
Annita Dimitriu: AB’nin Kıbrıs sorunu sürecinde özel ve güçlendirilmiş rolü olmalı

Alithia görüşmeyi  “İlerlemeyle İlgili Ortak Beklenti… Annita Dimitriu: ‘AB’nin Süreçte Özel ve Güçlendirilmiş Rolü Olmalı” başlığıyla duyurdu.  haberde, Dimitriu ve Hahn’ın, dünkü görüşmelerinde, Kıbrıs sorununda adil ve kesin bir çözüme yönelik müzakereleri gündeme getirecek gerçek bir ilerlemeye yönelik beklentilerini teyit ettiğini yazdı.

Habere göre Dimitriu görüşme sonrasında yaptığı açıklamada “müzakerelerin yeniden başlaması dinamiğini oluşturmak zorunda olduklarını” belirterek “bugün Sayın Johannes Hahn ile Kıbrıs sorununda bundan sonra atılacak adımlarla ilgili özlü ve verimli bir görüşme yaptık. Adil ve kesin bir çözüme yönelik müzakereleri gündeme getirecek gerçek bir ilerlemeye yönelik ortak beklentimizi teyit ettik.” dedi.

Dimitriu “AB’nin süreçte, çabaların dinamiğini koruyacak teşvikler ile yaratıcılık, öteki tarafın uluslararası hukuka ve Kıbrıs’ın katılım protokolüne aykırı taleplerinde ise katılık göstererek özel ve güçlendirilmiş bir role sahip olması gerekir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14