banner31
banner6

ATALAY’DAN ARIKLI’YA AĞIR ELEŞTİRİ

01 Şubat 2024 Perşembe 13:26
76 Okunma
ATALAY’DAN ARIKLI’YA AĞIR ELEŞTİRİ

Yeniden Doğuş Partisi'nde genel başkanlık yarışı kızıştı. Kanal T'de Pınar Gözek'in sorularını yanıtlayan YDP Genel Sekreteri ve Başkan adayı Talip Atalay, Genel Başkan Erhan Arıklı'yı ağır sözlerle eleştirdi.

Atalay, " Sayın Arıklı Kurultayı Kaldıramayan Tabanınız mı Siz Misiniz? diye sordu, “Tabanımızı aşağılayıcı dilden de  vazgeçin ” dedi.

Atalay, "Arıklı belediye seçimlerinde ittifakı Türkiye istedi diyerek bizi yanılttı ve mecbur bıraktı" dedi.  Atalay, doğru olmayan yanıltıcı söylemlerle siyasetin manipüle ettiğine işaret etti. Yerel seçimlerde "Türkiye ittifakı istedi” şeklinde yalan yanlış söylemlerle,  manipülasyonla partinin ittifaka mecbur bırakıldığını ve sonucun parti açısından ciddi bir oy kaybını yaşanmasına sebebiyet verdiğini söyledi. Atalay, bu yaklaşımın çok ciddi bir aldatmaca olduğunu Türkiye’nin böyle bir talebinin kesinlikle olmadığını ortaya çıktığını da vurguladı.
Atalay, Erhan  bey’in şahsi isteğine göre MYK kararlarını uygulanmakta olduğunu bunun kabul edilebilir olmadığını belirtti. Partide, Tüzük kararlarının uygulanamadığına işaret etti.  Erhan Arıklı’nın kendisinin adaylıktan çekileceği ve partinin çok adaylı kurultayı kaldıramayacağı  yönündeki açıklamasına tepki göstererek, “kimsenin tabanı aşağılamaya hakkı yok” dedi.

Atalay,  insanları dışlayıcı dil kullanılmaması gerektiğine de vurgu yaptı. Atalay, bu yaklaşımların demokrasinin hazmedilemediğini ortaya koyduğunu söyledi. Partinin baraj altı kalabilecek bir yöne doğru gitmekte olduğunu ve bu durumun önüne geçebilmek için bir yönetim değişikliğinin elzem olduğunu belirtti. Atalay, şaibesiz bir liderlik istediğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52