banner31
banner6

Ataoğlu: Her alanda reform şart

06 Eylül 2022 Salı 19:47
8 Okunma
Ataoğlu: Her alanda reform şart

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkedeki pek çok alanda sürdürülemez yapıların birer statüko oluşturduğunun bilincinde olduklarını belirterek, “Belediyeler yetmez, her alanda reform şart” dedi.

Başbakan YardımcısıTurizmKültürGençlik ve Çevre BakanıDemokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, belediyelerde yaşanan değişimle ilgili açıklama yaptı.

Ataoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Belediyeler yetmez, her alanda reform şart. Yerel yönetimlerde yaşanan değişime yönelik eleştirileri normal karşılamak lazım. Çünkü her değişim sancılıdır, her reform farklı görüşlere gebedir. Bu noktada üzerinde durulması gereken, yapılananın gerekli olup olmadığıdır. Yoksa her icraat tartışmaları da beraberinde getirecektir ve getirmelidir de. Bu sebeple yaşanan tartışmaları ve farklı fikirleri düşmanlık taşıyan görüşler değil, bir fikir zenginliği olarak görmemiz gerekir.

Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı olarak görev yaptığım hükümetimizin, yerel yönetimler konusunda gösterdiği iradeyi, her halükarda bir kazanım olarak nitelendirmekteyim. On yıllardır devam eden bir tartışmaya nokta konmuş olup, aslında her siyasi görüşün de destek verdiği bir düşünce hayata geçirilmiştir. Belediyelerimizin, geçmişten günümüze birikerek büyüyen ve kangrenleşen sorunlarının bu reform hareketi ile minimize edileceğini düşünmekteyiz.

Ve lakin, yerel yönetimler haricinde, ülkemizde pek çok alanda sürdürülemez yapıların birer statüko oluşturduğunun da bilincindeyiz. Bu sebeple, bahse konu alanlarda da yerel yönetim reformunda gösterilen iradenin ortaya konması gerektiğini düşünüyoruz. Ortağı bulunduğumuz hükümetimiz nezdinde, söz konusu sürdürülemez tüm yapıların bertaraf edildiği ve yanlıştan dönüldüğü reformist günlere ulaşmak için elimizden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52