banner31
banner6

Gebelikte koronavirüs geçiren annenin, bebeğinde antikor tespit edildi

05 Ekim 2021 Salı 11:09
53 Okunma
Gebelikte koronavirüs geçiren annenin, bebeğinde antikor tespit edildi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Salih Bağzıbağlı, koronavirüs testi pozitif çıkan annenin, bebeğinde antikor tespit edildiğini duyurdu.

Gebeliğinin 35. haftasında Koronavirüs  testi pozitif çıkan annenin, bebeğinde antikor tespit edildi. 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Salih Bağzıbağlı, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, olayı duyurdu. 

Lefkoşa’da özel bir hastane olan Etik Hastanesi’nde görev yapan Dr. Bağzıbağlı, bir hastanın gebeliğinin 35. haftasında yapılan Koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve hastalığı komplikasyonsuz atlattığını belirtti.

Hastanın doğum öncesi PCR testlerinin negatife döndüğünü de bildiren Dr. Bağzıbağlı, hastanın 38. haftası içerisinde sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiğini aktardı.

Doğumun hemen ardından bebekten alınan kan antikor örneklerinde spike antikor testinin 'pozitif' çıktığını açıklayan Bağzıbağlı, “Sonuç olarak gebelikte annenin geçirmiş olduğu Koronavirüs  enfeksiyonu nedeniyle oluşan antikorların bebeğe de geçtiğini saptamış olduk” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52