banner31
banner6

Girne’de Eğlence Bölgesi İlan Edilecek

17 Mayıs 2023 Çarşamba 08:56
118 Okunma
Girne’de Eğlence Bölgesi İlan Edilecek

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, daha az konutun bulunduğu ve insan sayısının az olduğu belli bölgeleri “eğlence bölgesi” yapmak için hazırlık içerisinde olduklarını bildirdi. Şenkul, detayları Kanal T ekranlarında paylaştı.

Kanal T’de yayınlanan Hayata Dair programında Gökçe Örnekal’a konuk olan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, “Girne bir eğlence merkezidir ama Girne’de bugün şehir merkezinde 80 bin, ilçe ve köylerle birlikte 120 bin insan yaşıyor. Karşılıklı saygı ve sevgi çok önemlidir. Kazan-kazan anlayışı ile hem işletmelerimize zarar vermeyecek hem de halkımızı rahatsız etmeyecek bir plan içerisindeyiz” diye konuştu.


Şenkul açıklamalarına şöyle devam etti:
“Buradaki insanların da çocuğu olduğunu, bebeği olduğunu, yaşlısı ve hastası olduğunu, cenazesi olduğunu herkes bilecek. Bu anlamda ne yazık ki şehrimiz doğru planlamadı geçmişte. Biz bu planlama içinde adım atıyoruz. Nedir bu plan? Girne'de Antik Liman bölgesi çok önemli bir bölge, turizmin kalbi ama aynı zamanda arka mahallerinde de yaşayan insanlar var. Şehir Planlama Dairesi’ndeki uzman şehirciler ile birlikte şu an bizim de hazırladığımız bir çalışma var. O bölgeleri turizm ve eğlence bölgesi olarak ilan edeceğiz. Eğlence denilince ne yazık ki aklımıza hep vur patlasın çal oynasın algılanıyor. Eğlence içerisinde bar, restore ve cafe de var… Ama onların da koşulları var. Bir kapalı mekanda içerideki müzik dışarıyı rahatsız etmediği sürece bunun kimseye bir zararı yoktur faydası vardır. Bu zemini oluşturmaktır esas olan. Bunları bölgelere ayırmamız lazım. Ne yazık ki şu an ne var? Ev, konut arazileri içerisinde bir tane işletme var ve orada müzik yapılıyor. Bütün evler ayağa kalkıyor.
Bizim kurguladığımız anlayış şudur; Girne’nin belli bölgelerini konuttan arınmış, az konutun kaldığı, rahatsız olacak insan sayısının az olduğu ama o insanları da dışlamadan, ellerindeki konutları da bir değere çevirerek bölgenin ‘eğlence bölgesi’ olarak planlanması… Bu oradaki konutların da değerini arttıracaktır. Çünkü orada pansiyonlar olabilir, kısa süreli kiralama yatırımcılığı olabilir, butik oteller olabilir, her şey olabilir. İlla kafe olmak zorunda değil, turistik hizmetler olabilir. Eğlence hizmeti olabilir. Yani bölgenin zenginleşmesi yönünde değer katar aynı zamanda.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52