banner31
banner6

Hunharca saldırıyı şiddet ile kınıyoruz.

27 Ocak 2023 Cuma 18:50
27 Okunma
Hunharca saldırıyı şiddet ile kınıyoruz.

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti İran İslam Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne 27 Ocak 2023 tarihinde düzenlenen, Büyükelçiliğin güvenlik müdürünün hayatını kaybetmesine ve iki güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olan hain silahlı terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. 

Uluslararası hukuk ve anlaşmalar ile güvenliğinden İran İslam Devletinin sorumluluk taşıdığı Azerbaycan Büyükelçiliğinin saldırıya maruz kalması kabul edilmezdir. Hiç bir devletin diplomatik misyonlarına terör saldırısı kabul edilemez ve en kısa zamanda gereğinin yapılacağından eminliğimizi bildirmekteyiz. İran İslam Devleti yetkilileri bu menfur silahlı saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütmek zorundadır. 

Görevini cesaret ve kahramanlık ile yerine getirirken şehit edilen Üsteğmen Orhan Asgerov'un ailesine, yakınlarına ve Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Hunharca saldırıyı şiddet ile kınıyoruz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52