banner31
banner6

Hüseyin Amcaoğlu: Gönyeli halkı yeni camiyi istiyor

15 Eylül 2023 Cuma 12:18
16 Okunma
Hüseyin Amcaoğlu: Gönyeli halkı yeni camiyi istiyor

Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa konuk olarak değerlendirmelerde bulundu.

“TEMİZLİK, AYDINLATMA VE SU VERGİSİ 181 TL OLARAK BELİRLENDİ”

Temizlik, aydınlatma ve su vergisi hakkında da konuşan Amcaoğlu, bu ücretin yıllar boyunca 30 TL’de sabit kaldığını ancak bu ekonomik dönem içerisinde 30 TL gibi bir ücretle işlerin istenen şekilde yapılamayacağını dile getirerek, “Belediyelere alt ve üst limitler verildi bizde ücreti 181 TL olarak belirledik” dedi.

Eski dönemlerde temizlik, aydınlatma ve su vergisinin ayrı ayrı kalemler olduğunu ancak şimdi birleştiğini de kaydeden Amcaoğlu, “Lefkoşa Belediyesi 361 TL biz 181 TL belirledik. Vatandaşa az yansıtmaya çalıştık ama buna bile şikayetler geldi” ifadelerini kullandı.

“CAMİ KAÇINILMAZ BİR İHTİYAÇTIR”

Okul ve spor konusunda ise en son eleştirilecek belediyenin Gönyeli-Alayköy Belediyesi olabileceğini söyleyen Amcaoğlu, “Gönyeli’nin cami ihtiyacı olup olmadığı benden önce de belirlenmiş bir konudur. Bu kaçınılmaz bir ihtiyaçtır” şeklinde konuştu.

“TEK BİR CAMİNİN YETMEDİĞİ VE İHTİYAÇ OLDUĞU ZATEN BELLİYDİ VE PROJELENDİRİLMİŞTİ”

Cuma namazı veya cenaze olduğu zaman çember trafiğinin de felç olduğunu kaydeden Amcaoğlu, “Tek bir caminin yetmediği ve ihtiyaç olduğu zaten belliydi ve projelendirilmişti” dedi.

Amcaoğlu, geçen dönemde sadece yer konusunda bir anlaşmazlık oluştuğunu bu yüzden de yapılamadığını kaydederek, “Ben de yapılmak istenen yer için projem olduğunu mezarlığın karşı tarafına ihtiyaç olduğunu söyledim” şeklinde konuştu.

Amcaoğlu ayrıca bağışçı Beha Köprülü’nün yıllarca biriktirdiği parasını cami yapımı için bağışladığını dile getirdi.

“GÖNYELİ HALKI YENİ CAMİYİ İSTİYOR”

Gönyeli halkının da yeni cami istediğinin altını çizen Amcaoğlu, “Herkesin de ortak düşüncesi camiye ihtiyaç olduğu yönündedir” dedi.

Amcaoğlu son olarak, “Eğitime ayırdığımız bütçenin üstünde harcamalar yapıyoruz. Yeni bir okul projemiz de var. Sponsor arayışındayız. Spor için de yaptıklarımız göz önündedir” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Postası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52