banner31
banner6

Kıbrıs asıllı iş insanı Ahmet Durmuş, Bexley Belediye Başkanı oldu

26 Mayıs 2023 Cuma 10:31
40 Okunma
Kıbrıs asıllı iş insanı Ahmet Durmuş, Bexley Belediye Başkanı oldu

İngiltere'de Muhafazakar Parti’den 9 yıldır Bexley Belediyesi'nde Meclis üyesi olan Ahmet Durmuş, törenle belediye başkanlığı görevine getirildi. Ailesi Yedikonuklu olan Londra doğumlu Ahmet Durmuş, belediye başkanlığını bir yıl yapacak. Mihrişah Safa-Londra

Kıbrıs asıllı işinsanı Ahmet Durmuş, Londra’nın güneyindeki Bexley Belediyesi'nin başkanlığına seçildi.

Toplumda Türk Futbol Federasyonu ve eğitim çalışmalarıyla tanınan 62 yaşındaki Durmuş, belediye başkanlığını düzenlenen bir törenle devir aldı.

Yedikonuk’lu bir ailenin Londra’da doğan 5 çocuğundan biri olan Ahmet Durmuş, küçük yaşta ailenin Kıbrıs’a dönmesiyle ilkokulu orada okudu. Daha sonra aile yeniden Londra’ya geldi. Yıllarca British Telecom’da mühendislik yapan Durmuş, daha sonra aile şirketi Eden Valley’e girerek, direktor oldu.

9 yıldır Bexley Belediyesi'nde Muhafazakar Parti'den belediye meclis üyesi olarak çalışan Ahmet Durmuş, belediye başkanılığı törenine eşi Elmaz Durmuş, kızları Salise Durmuş, Sedef Durmuş Özsavcı ve damadı Kemal Özsavcı ile katıldı.

Açılış konuşmalarından sonra başka aday olmadığından Ahmet Durmuş, belediye başkanlığına seçilerek, kırmızı makam kıyafetini giydi.

Törene KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin, Muavin Konsolos İsmet Şahinoğlu, Bexley Muhafazakar Parti Milletvekili Louie French , Hussain Hashim Bakayi Mustafa ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Bir yıl süreyle Bexley Belediye Başkanlığı'nı devir alan Ahmet Durmuş, görevini layıkıyla yapacağını belirterek, kendini kutlayanlara teşekkür etti.

Mihrişah Safa-mykibris.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52