banner31
banner6

Kızılay Yardım TIR’ı Kahramanmaraş’ta!

15 Şubat 2023 Çarşamba 18:43
8 Okunma
Kızılay Yardım TIR’ı Kahramanmaraş’ta!

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından “Yanındayız TÜRKİYE!” sloganıyla başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde depremzedelere gönderilmek üzere toplanan ayni yardımlar Kahramanmaraş’a ulaştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın insani yardım malzemelerini taşıyan yarım TIR’ı depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a ulaştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı temsilcisi Şerife Tutku Cevizi’nin refakat ettiği yardım TIR’ındaki insani yardım malzemeleri, Türk Kızılay’ının Kahramanmaraş’taki deposunda Türk Kızılay yetkilileri tarafından teslim alındı.

Hayırsever Kıbrıs Türk Halkı tarafından depremzedeler için bağışlanan gıda, kıyafet, ilaç, hijyen malzemeleri, battaniye, yorgan ve soba gibi temel insani yardımlar Türk Kızılay yetkilileri tarafından depremzedelere ulaştırılacak.

Yardım Kampanyamız Devam Ediyor

Türkiye’deki yıkıcı depremlerin yol açtığı yaraların sarılması için başlattığımız “Yanındayız TÜRKİYE!” yardım kampanyamız devam ediyor. Nakdi yardımlarla beraber ayni bağışlarınız için AFAD ve Kızılay tarafından açıklanan ihtiyaç listesindeki insani yardım malzemelerini Lefkoşa’da Kızılay Genel Merkezi’ne teslim edebilirsiniz.

Kullanılmamış Tekstil Ürünlerine İhtiyaç Var
 

Depremzedeler için ayni yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımıza; “ikinci el” kıyafetlerin tasnif ve temizliklerinin sağlanmasının operasyonel olarak güç olması nedeniyle kullanılmamış; battaniye, yorgan, yastık, kışlık kıyafet ve ayakkabı gibi tekstil ürünlerini göndermelerinin daha uygun olacağını belirtmek isteriz.

Ayni Yardımlar için İhtiyaç Listesi

Tekstil: 
İçlik, bere, bot, atkı, kaban, eldiven, çorap, iç çamaşırı, yağmurluk
yatak, yorgan, battaniye, yastık, uyku tulumu

Gıda: Bebek maması, kumanya (pişirme gerektirmeyen), kuru gıda, içme suyu

Hijyen: Çocuk bezi, kadın pedi, ıslak mendil, dezenfektan, kolonya

Barınma: Kışlık çadır, shelter (prefabrik, ahşap, konteyner), ısıtıcı
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52