banner31
banner6

Toros: Olası bir depreme ve ekonomik zorluklara karşı hazırlıklı olmamız şarttır

23 Şubat 2023 Perşembe 22:30
32 Okunma
Toros: Olası bir depreme ve ekonomik zorluklara karşı hazırlıklı olmamız şarttır

CTP Milletvekili Fikri Toros, ülkenin hem olası bir depreme hem de ekonomik zorluklara karşı hazırlıklı olmasının şart olduğunu vurgulayarak, ek gelir getirici yasaların şart olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Kaan Kutlay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Siyasetin Ekonomisi’ adlı programa katıldı.

Türkiye’de meydana gelen ve ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlere işaret eden CTP’li vekil Toros, “Her zaman depreme hazırlıklı olmamız gerektiği bir gerçektir…” açıklamasını yaptı.

Toros, Kıbrıs’ta da bir depremin olacağının öngörüldüğünü aktararak, panik yapılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Devletin ve ilgili meslek grupların en önemli görevinin şu anda her türlü tedbirin alınması olduğuna dikkat çeken Toros, “Ne gerekiyorsa yapılması ivedidir. Bu tür yer sarsıntılarına karşı hazırlıklı olmamız şart” dedi.

“ARZIN DÜŞECEĞİ ÜRÜNLERDE İHRACAT YASAKLARI GETİRİLECEĞİNİ ÖNGÖRÜYORUM”

Toros, depremin getireceği çok büyük ekonomik etkiler olacağının altını çizerek, ‘asrın felaketi’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde olduğuna işaret etti, şöyle devam etti:

“Depremin olduğu Güneydoğu Anadolu bölgesi sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli sanayi bölgelerinden biridir. Fevkalade önemlidir… Tarım, sentetik iplik, sentetik tekstil, inşaat malzemeleri, iş makineleri, demir-çelik ve doğalgaz… Bu saydığım alanlardaki tedarik zincirini sekteye uğratacaktır, arzı azaltacaktır. Bu da enflasyonu artıracaktır.”

Türkiye’nin batının aksine enflasyona karşı mücadelede farklı bir politika izlediğini hatırlatan Toros, “Türkiye’de meydana gelen x oranında bir enflasyon buraya çarpan etkisiyle daha fazla bir oran ile yansıyacaktır. Bunu önümüzdeki günlerde yaşayacağımıza kesin bakıyorum. Buna hazırlıklı olmamız şarttır" diye konuştu.

Toros, “Arzın düşeceği ürünlerde ihracat yasakları getirileceğini öngörüyorum. Burada aynen ilaç tedarikinde olduğu gibi birtakım tedarik sorunlarının yaşanacağını öngörmekteyim” ifadelerini kullandı.

“EK GELİR GETİRİCİ YASALAR TEK ÇÖZÜM”

“Olası bir depreme ve ekonomik zorluklara karşı hazırlıklı olmamız şarttır” diyen Toros, ek gelir getirici yasaların tek çözüm olduğunun altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52