banner31
banner6

Araştırma: “Oral seks, ABD ve Birleşik Krallık’ta artan gırtlak kanseri vakalarının tetikleyicisi”

29 Nisan 2023 Cumartesi 08:40
58 Okunma
Araştırma: “Oral seks, ABD ve Birleşik Krallık’ta artan gırtlak kanseri vakalarının tetikleyicisi”

The Daily Mail’in haberine göre, Birmingham Üniversitesi’nde çalışmalar yapan Doktor Hisham Mehanna, vakaların yüzde 70’inin cinsel ilişkiyle bulaştığı bilinen insan papilloma virüsü (HPV) ile doğrudan alakalı olduğunu ifade etti.

Mehanna, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İlişki hayatı boyunca 6 ve üzeri farklı partnerle oral seks yapan kişilerin, yapmayanlara kıyasla gırtlak kanserine yakalanma riski 8.5 kat daha fazla.”

Gırtlağın arka bölümünde oluşan orofaringeal (ağız ve yutağı içeren bölüm) kanseri, gırtlak kanserinin en yaygın türü olarak ifade ediliyor.

Doktorların ifadelerine göre oral seks; sigara tüketimi, alkol tüketimi ve sağlıksız beslenmeye kıyasla gırtlak kanserine yönelik daha büyük bir risk teşkil ediyor.

Hastalıktan korunmanın yollarından biri olan HPV aşısı yaklaşık yüzde 80 oranında bir koruma sağlamasına rağmen, Birleşik Devletler vatandaşlarının sadece yüzde 54’ü aşılanmış durumda.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52