banner31
banner6

Kızılderililer 'cennetin asası' diyor! Saksıda yetişiyor, cilt sağlığından diyabete şifa oluyor

11 Nisan 2023 Salı 18:20
141 Okunma
Kızılderililer 'cennetin asası' diyor! Saksıda yetişiyor, cilt sağlığından diyabete şifa oluyor

Aloe vera alternatif tıpta birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir bitki türüdür. Cilt bozuklukları ve kabızlık da dahil birçok hastalık için kullanılan aloe vera, besin olarak tüketilmez. Jel ya da krem şeklinde kullanılır. Yetiştirilmesi ve bakımı oldukça kolay olan aloe vera, cilt sağlığında mideye birçok alanda fayda sağlar. İşte Kızılderililerin ‘cennetin asası’ olarak nitelendirdiği bakımı kolay ve pratik olan saksı bitkisi aloe veranın 6 faydası…

Kızılderililer 'cennetin asası' diyor! Saksıda yetişiyor, cilt sağlığından diyabete şifa oluyor

Son yıllarda popülerliği artan aloe vera bitkisi cilt üzerindeki faydalarından dolayı günümüzde daha çok kozmetik alanda tercih edilir. C, A, E vitamini, beta karoten, folik asit, kalsiyum, magnezyum içeren aloe vera suyu, bağışıklık sistemini etkileyen maddelerle savaşmaya yardımcı zengin bir antioksidan kaynağıdır. Bu durum vücuttaki stresi azaltarak, diyabet, kalp hastalığı ve hatta kanser gibi kronik durumların riskini azaltmada etkili olur.

Kızılderililer 'cennetin asası' diyor! Saksıda yetişiyor, cilt sağlığından diyabete şifa oluyor

Cilt sağlığından kalbe, diyabetten şekere şifa deposu olan aloe vera içerdiği antioksidanlar sayesinde diyabet ve kalp hastalığı tedavisinde önemli rol oynar. Aloe vera suyu, sinir ve kas kullanımı için hayati bir besin olan yüksek düzeyde magnezyum içerir. Magnezyum, kan basıncını düzenleyenler de dahil olmak üzere 300'den fazla farklı enzim reaksiyonuyla vücuda yardımcı olmaktadır.

Kızılderililer 'cennetin asası' diyor! Saksıda yetişiyor, cilt sağlığından diyabete şifa oluyor

İşte aloe vera suyunun faydaları:

Cildi temizlemeye yardımcı olur

Susuz kaldığınız zamanlarda cildin sivilce üretimi artar. Cildiniz daha fazla yağ üretir ve bu da sivilcelerin çıkmasına neden olur. Aloe vera suyu içmek cildinize ekstra nem verecek ve böylece sivilceleriniz azalır.

Kırışıklıkları önler

Aloe vera jelinin cildin yaşlanmasını yavaşlatabileceğini gösteren araştırmalar vardır. Cildin nemi korumasına ve cilt bütünlüğünü iyileştirmesine yardımcı olur.

Antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahiptir

Aloe vera, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde sağlık için oldukça faydalıdır. Polifenol olarak bilinen güçlü antioksidanlar içermektedir. Aloe verada bulunan bazı bileşiklerle beraber bu polifenoller, insanlarda enfeksiyonlara sebep olabilecek bakterilerin çoğalmasını engellemeye yardımcı olur. Bu durum yaraları iyileştirmeye ve cilt problemlerini tedavi etmeye yardımcı olmaktadır.

Kan şekerini dengeler

Aloe vera insülin duyarlılığını artırır ve kan şekeri yönetiminin iyileştirilmesine yardımcı olur. Bu nedenle diyabet hastalığının tedavinde önemlidir.

Aftların tedavisine yardımcı olur

Ağzınızda oluşan küçük beyaz lekeler tüm gününüzü mahvedebilir. Günlük hayattaki alışkanlıklardan kaynaklı olarak ortaya çıkabilecek ağız ülseri ve aft yaraları, dudak altında, ağız içinde oluşarak yaklaşık bir hafta sürebilir. Araştırmalar Aleo Vera bitkisinin aftların tedavinden kilit rol oynadığına işaret ediyor. Aloe vera gargarası aynı zamanda ağız yaralarının yol açtığı ağrıyı azaltır. Aloe vera, ağız ülserlerinin iyileşmesini hızlandırarak ağrıyı azaltabilir.

Son Güncelleme: 11.04.2023 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52