banner31
banner6

550’den fazla çocuğu olan adama mahkeme dur dedi: ‘Ensest riski var’

29 Nisan 2023 Cumartesi 17:13
78 Okunma
550’den fazla çocuğu olan adama mahkeme dur dedi: ‘Ensest riski var’

Hollanda yargısı, sperm bağışıyla 550’den fazla çocuğun biyolojik babası olan bir adamın daha fazla sperm bağışlayamayacağına, bu durumun ensest ya da akraba evliliklerine yol açtığına hükmetti.

Hollanda’da mahkeme, 550’den fazla çocuğun biyolojik babası olan Hollanda vatandaşı erkeğin sperm bağışlamasını yasakladı.

Jonathan M. isimli 41 yaşındaki adam, 2007’den beri doğum kliniklerine ve sperm bankalarına defalarca sperm bağışı yaptı. Verilere göre adam bu yolla 550’den fazla bebeğin doğumunu sağladı.

Ancak bazı örgütler, bu durumun ensest ya da akraba evliliklerine yol açabileceği uyarısında bulunuyordu. Adamın spermiyle çocuk sahibi olan bir kadının ve bir hak örgütünün açtığı davada, bir sperm bağışçısının en fazla 25 çocuğu olması talep edildi.

Hollanda yargısı da adamın daha fazla çocuk sahibi olması halinde her vaka başına 10 bin euro ceza ödemesine hükmetti. Jonathan’ın sahip olduğu çocuk sayısıyla ilgili ailelere yanlış bilgi verdiğini kaydeden yargıç Thera Hesselink, adamın ailelerle temasa geçmesini de yasakladı.

Aileler de kararı memnuniyetle karşıladı.

Son Güncelleme: 29.04.2023 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52