banner31
banner6

6 milyonda 1 görülüyor! İki cinsel organla dünyaya geldi... Tek anormallik bu değil

01 Mayıs 2023 Pazartesi 09:22
444 Okunma
6 milyonda 1 görülüyor! İki cinsel organla dünyaya geldi... Tek anormallik bu değil

Pakistan'da iki cinsel organla dünyaya gelen erkek bebek doktorları şaşkına çevirdi. Ancak altı milyonda bir görülen bu olayın ardında başka anormallikler de var.

Pakistan'da iki cinsel organla dünyaya gelen erkek bebek, doktorları hayrete düşürdü. Erkek bebeğin biri diğerinden 1 cm. daha uzun tam işlevli iki cinsel organı bulunuyordu. Altı milyonda bir görülen bu olaya diphallia deniyor ve tıbbi bir kusur olarak görülüyor. 

Ancak doğan bebekteki tek anormalliğin bu olmadığı keşfedildi ki bu da diphallia muzdarip olan kişilerin yüzde 1'ini etkiliyor. 

BİR ANORMALLİK DAHA VARDI

Bebeğe yapılan muayenede anüsünün olmadığı ortaya çıktı. Bir tıp dergisinde vakayı yayınlayan uzmanlar, bebeğin her iki cinsel organının da işlevini korudu ve idrar yapmasını sağladığı için uzuvlarını aynen bırakma kararı aldıklarını açıkladı. Ancak anüsü olmadığı için dışkısını çıkartamayan bebek için kolonoskopi işlemi gerçekleştirildi. Çocuğun cinsel organları ise tek bir mesaneye bağlıydı. 

Doğumdan hemen sonra yapılan ameliyatın ardından bebek iki gün gözlem altında tutuldu. Yapılan açıklamada "Diphallia, ürogenital ve gastrointestinal sistemin eşlik eden anomalilerinden kaynaklanır" denildi. 

Çocuk, Pakistan Tıp Bilimleri Enstitüsü Çocuk Hastanesinde tedavi altına alındı. Ebeveynlerinin ise herhangi bir doğum kusuru geçmişi yoktu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52