banner31
banner6

Hasipoğlu, Taçoy'un kurultay çağrısını değerlendirdi

03 Ağustos 2023 Perşembe 09:49
65 Okunma
Hasipoğlu, Taçoy'un kurultay çağrısını değerlendirdi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy'un kurultay çağrısı ve adaylık açıklaması ile ilgili UBP'deki son gelişmeleri MYK Haber'e değerlendirdi.

Hasipoğlu soruları şöyle yanıtladı:

Soru:UBP'de kurultayı ne zaman yapılacak?

Oğuzhan Hasipoğlu: Kurultaylar partilerin önemli unsurlarından biridir, en üst organdır kurultay ve bizim parti tüzüğümüz 2 yılda bir kurultay yapılır şeklinde düzenlemesi vardır ama Siyasal Partiler Yasası 3 yıla kadar partilerin kurultaylarını yapabileceğini ifade etmektedir. Dolayısıyla yasa böyle bir manevra kabiliyeti partilere vermektedir. Partiler iki yılda da yapabilir, iki yılı aşıp üç yıla kadar da gerekçelerini ortaya koyarak tabii ki yapabilir. Dolayısıyla bu tüzükteki kural emredici bir kural değildir diye düşünüyorum. Daha önce de emsalleri var bunun dolayısıyla burada tabii ki ülkemizin aradığı istikrardır. Son 20 yılda 18 hükümet değişmiş, biz UBP olarak 5 yılımızı çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Bunun için de büyük, kalıcı icraatları ve yatırımları yapmak istiyoruz. En önemlisi ülkede su sorunu vardı, Anavatanımızın desteği ile bu su sorunu aşıldı ve şimdi de artık bölgelerimize sulama amaçlı, tarımsal amaçlı bu suyun dağıtımı gerçekleşecek. Keza enerji konusu, çok büyük bir projeye imza attı hükümetimiz. Enterkonnekte olacak şekilde. Türkiye Cumhuriyeti'nin katkılarıyla bu enerji protokolü imzalandı. Keza gençlerimize, vatandaşlarımıza sosyal konut, kredi desteği bu da diğer önemli proje, bunlar hep büyük projeler ve üç ayda beş ayda olacak işler değil. Ülkemizde bu büyük projelerin yapılamamasının sebebi hızla değişen ve istikrarsız hükümetler olmuştur maalesef. Biz şunu diyoruz; 5 yıl süremizin sonunda bizi değerlendirin, bu yatırımlarımızı yapamamışsak, bu verilen sözleri tutamamışsak o zaman zaten 5 yılın sonunda sandıkta gerekli cevabı verecek halkımız. Bu süre zarfında bütün bu projeleri gerçekleştirebiliyorsak o zaman da zaten ona göre kararını verecek. Kurultay da aynı şey, zamanı gelince UBP de kurultayını yapacaktır. Ben genel sekreter olarak iki kurultay gerçekleştirdim. Nasip olursa bu kurultayı da gerçekleştiririz hiçbir sıkıntı yok. Önemli olan demokrasilerin, siyasi partilerin vazgeçilmez bir unsuru olan, siyasi hayatın en önemli değeri, öğesi olan demokrasinin düzgün bir şekilde işlemesidir. Bunu da işleteceğiz.

Soru: Başbakan tarafından ya da parti organlarında kurultay konusu konuşuldu mu?

Oğuzhan Hasipoğlu: Bu konu geçmedi ama istikrar da çok önemli. Şimdi devam eden bir icraat var, devam eden bir hükümet işleyişi var. Bunun için böyle bir istenç, böyle bir talep parti tabanında şu an görmedim? İki ay sonra, üç ay sonra ne olur onu bilemem. Parti organlarında bu konu gündeme gelmedi. Böyle bir gündemimiz olmadı.

Soru: Hasan Taçoy ile ilgili UBP'de bir kriz var mı?

Oğuzhan Hasipoğlu: Sayın Taçoy, sayın Başbakanın kabinesinde yer alan bir bakanımızdır, tecrübeli bir vekilimizdir. Dolayısıyla burada Başbakan, Bakanlar Kurulu'ndan sorumlu olan kişidir. Bakanlarıyla da birebir muhatap olan kişidir. Şayet bir sorun görüyorsa Başbakan, zaten gerekli değişikliği, telkini, uyarıyı yapacak olan kendisidir. Burada bu bir hükümet krizi mi, bu bir hükümet krizi değil. Başbakan istediği bakanı görevden alır, istediği bakanı da atar. Bu tamamen başbakanın sorumluluğundadır.

Soru: Hasan Taçoy neden kurultay konusunda ısrarcı?

Oğuzhan Hasipoğlu: Sonuçta her siyasinin her vekilin bir ideali, bir hedefi vardır. Hasan Bey'in de bunca yıllık vekillikten sonra ideali genel başkan olmaktır. Zaten açıkça söylüyor. Ben bunun yadsımıyorum. Daha önce de bir çok kez kurultaylarda aday olmuştur. Dolayısıyla bu iradesini zaten açıkça beyan etmiştir. Yine aynı iradeyi beyan ediyor. Bu çok doğal bir şey bu da demokrasinin gereği.

Son Güncelleme: 03.08.2023 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52