banner31
banner6

Finlandiya'dan flaş Türkiye adımı! Silah ambargosu kaldırıldı

25 Ocak 2023 Çarşamba 19:51
33 Okunma
Finlandiya'dan flaş Türkiye adımı! Silah ambargosu kaldırıldı

Finlandiya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2019’dan bu yana Türkiye’ye uygulanan “askeri teçhizat ihracatı ambargosunu" kaldırıldığı duyurularak, Türkiye’ye silah satışı için lisans verildiği duyuruldu.
Finlandiyadan flaş Türkiye adımı Silah ambargosu kaldırıldı
Türkiye'nin NATO üyeliği için İsveç ve Finlandiya’dan talep ettiği şartlardan biri olan silah ambargosunun kaldırılması konusunda İsveç’in ardında Finlandiya’da adım attı. Finlandiya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2019’dan bu yana Türkiye’ye uygulanan “askeri teçhizat ihracatı ambargosunu" kaldırıldığı duyurularak, Türkiye’ye silah satışı için lisans verildiği duyuruldu.


Savunma Bakanlığının Özel Danışmanı Riikka Pitkanen basına yaptığı açıklamada, ihracat lisansının zırh için kullanılacak çeliğin Türk şirketine satılması ile ilgili olduğunu belirterek, “Ekim 2019'dan bu yana Türkiye'ye ticari ihracat lisansı verilmedi" dedi.

Finlandiya, Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonu nedeniyle Ekim 2019'da Türkiye'ye askeri ihracat için yeni lisansları askıya almıştı. Geçtiğimiz sene eylül ayında ise İsveç, Türkiye'ye askeri ihracat yasağını kaldırmıştı.

MÜZAKERELER ERTELENDİ

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı konusunda Türkiye ile yürüttüğü müzakereler, Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan'ın, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakarak düzenlediği provokatif eylem ve terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının düzenlediği Türkiye karşıtı protestoların ardından çıkmaza girdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52