banner31
banner6

İngiltere’de acillerde haftada 500 ölüm

03 Ocak 2023 Salı 19:41
40 Okunma
İngiltere’de acillerde haftada 500 ölüm

Avrupa’da salgınlar nedeniyle sağlık sektörü alarm veriyor. Birçok ülkede ilaç bulunamıyor. İngiltere’de ise acil servislerde bekleme sürelerinin uzaması nedeniyle haftada 500 kişi hayatını kaybediyor

İngiltere’de acillerde haftada 500 ölüm

Avrupa'da ülkeler yeni yılı da sıkıntılarla karşıladı. Kovid-19'un tesirini yitirmeye başladığı kıtada grip ve türevi solunum yolu rahatsızlıklarındaki ciddi artış hayatı olumsuz etkilerken birçok ülkede özellikle antibiyotik gibi ilaçların temin edilmesinde güçlükler yaşanıyor.
 Avusturya: Ülkedeki Eczacılar Birliği, antibiyotik başta olmak üzere 500 ilacın tedarik edilemediğini, ilaç üretiminin Avrupa dışında gerçekleştirilmesinin tedarik zincirinde sorun yaşanmasına yol açtığını bildirdi.



İMECE ÇAĞRISI
 Yunanistan: Ülke basınına göre grip vakalarının artması sonucu antibiyotikler, analjezikler ve ateş düşürücü ilaçların tedarikinde sıkıntı yaşandığı aktarıldı.
 Almanya: Artan grip vakaları, RSV virüsü salgını, Kovid-19 salgını, personel eksikliği ve ilaç sıkıntısı, sağlık sistemini krizin eşiğine getirdi. Alman Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt, halkı "imece usulüyle birbirine yardım etmeye" çağırdı.
 Hollanda: Özellikle çocuk hastanelerindeki yoğunluk ve ilaç sıkıntısı, sağlık sistemini zorluyor. Hollanda Eczacılar Birliği'nden "İlaç hammaddeleri Çin'den geliyor ve buradan kaynaklı sıkıntı tüm tedarik zincirini etkiliyor" ifadesini kullanırken özellikle epilepsi ve migren ilaçlarında ciddi stok sıkıntısı yaşandığını kaydetti.
 Fransa: Ulusal İlaç Ajansı'nın verilerine göre, Fransa'da 2022'de yaklaşık 3 bin ilaçta tedarik sıkıntısı veya kıtlık yaşandı.

ACİL SERVİSLERDE REKOR BEKLEME KAPASİTE YETMİYOR
İngiltere'de üst düzey bir sağlık yetkilisi, acil servislerdeki bekleme sürelerinin haftada 300 ila 500 ölüme neden olduğunu öne sürdü. Ülkede acil tıp doktorları birliği olan Royal College of Emergency Medicine Başkanı Dr. Adrian Boyle, Times Radio'ya yaptığı açıklamada, geçen ay acil servislerde "şimdiye kadarki en uzun bekleme süresinin" kaydedildiğini söyledi. Boyle, hastanelerdeki kapasitenin artırılması gerektiğini vurguladı.

Son Güncelleme: 03.01.2023 19:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52