New York’un en işlek bölgelerinden biri olan Midtown Manhattan'da bulunan 345 Park Avenue adresinde korkunç bir olay yaşandı. Silahlı bir saldırgan girdiği gökdelende çok sayıda sivili ve bir polis memurunu vurdu. NYPD saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, ölenler arasında bir polis memuru ile dört sivilin yer aldığı öğrenildi. Öte yandan saldırganın olay yerinde intihar ettiği belirtildi. Saldırının neden olduğu hala belirlenemezken, çok yönlü soruşturma başlatıldı.
New York'un en işlek bölgelerinden biri olan Midtown Manhattan'da bulunan 345 Park Avenue adresinde korkunç bir olay yaşandı. Silahlı bir saldırgan girdiği gökdelende çok sayıda sivili ve bir polis memurunu vurdu.
NYPD sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, olayda hayatını kaybeden altı kişiden biri polis memuruydu. Memurun ailesine bilgi verildiği öğrenildi. Üç üst düzey kolluk kuvveti yetkilisi, ölen memurun kimliğinin henüz kamuoyuyla paylaşılmadığını ancak saldırganla karşı karşıya geldiği sırada vurularak hayatını kaybettiğini belirtti.
SALDIRGAN KENDİ SİLAHIYLA İNTİHAR ETTİ
Kaynaklar, saldırganın olayın ardından kendisini vurarak intihar ettiğini aktardı. NYPD tarafından "yalnız tetikçi" olarak tanımlanan saldırganın 27 yaşındaki Shane Devon Tamura olduğu açıklandı. Las Vegas, Nevada nüfusuna kayıtlı olan Tamura'nın saldırı motivasyonuna dair detaylar henüz netlik kazanmadı.