banner31
banner6

Polis 13 yaşındaki çocuğu öldürdü

06 Haziran 2022 Pazartesi 17:49
1017 Okunma
Polis 13 yaşındaki çocuğu öldürdü

Teksas polisi devriye aracına çarptığı iddia edilen 13 yaşındaki çocuğu öldürdü

Olay, San Antonio kentinde cuma günü saat 01:30'dan kısa süre sonra meydana geldi.

ABD'de yetkililer Teksaslı bir polis memurunun çalıntı bir araçla kaçma girişimi sırasında devriye arabasına çarpmaya çalıştığı iddia edilen 13 yaşındaki erkek çocuğunu vurarak öldürdüğünü belirtti.

San Antonio kentinde cuma günü saat 01:30'dan kısa süre sonra meydana gelen olayda birden fazla silah sesinin duyulduğu aktarıldı.

Polise göre olay yerindeki kırmızı bir araba, çalındığı bildirilen bir aracın tarifine uyuyordu. Yetkililer polislerin aracı durdurmaya çalışması üzerine sürücünün memurun devriye aracına doğru gaza bastığını söyledi.

DAHA FAZLA OKU

San Antonio Polis Amiri William McManus, gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 yaşında bir erkek çocuğu olan sürücünün memurları görünce bölgeden kaçmaya çalıştığını dile getirdi.

McManus, gencin devriye aracına sürücü tarafından çarptığını söyledi. Buna göre olay yerindeki ikinci bir polis memuru direksiyondaki çocuğa tek el ateş ederek karşılık verdi.

Polis, çocuğun karnından aldığı kurşun yarasıyla Üniversite Hastanesi'ne kaldırılıp ameliyata alındığını ama daha sonra yaralarından ötürü hayatını kaybettiğini bildirdi.

The Independent yorumlarını almak için San Antonio Polis Teşkilatı'yla temasa geçti ama henüz yanıt alamadı.

KSAT 12'e konuşan Polis Amiri McManus, ergenlik çağındaki çocuğu vuran memurun soruşturma sürerken idari izne çıkarıldığını belirtti. Polis memurunun adıysa kamuoyuna açıklanmadı.

Ayrıca olayda hiçbir polis memuru yaralanmadı. NBC News'ün haberine göre, 13 yaşındaki çocukla birlikte arabada yer alan diğer iki çocuk da gözaltına alındı.

San Antonio Komiseri Jesse Salame, NBC News'e yaptığı açıklamada, sonradan çocuğun ateşli silah taşımadığının tespit edildiğini ama onu vuran memurun çocuğun devriye aracına tekrar çarpmasından korktuğunu dile getirdi.

Çocuğun kimliği ailesi tarafından A.J. Hernandez olarak saptandı. KSAT 12'e göre aile şu anda polis teşkilatından yanıt talep ediyor.

MySA'e konuşan Amir McManus, emniyetin olaya müdahale eden polis memurlarının vücut kamerası görüntülerini incelediği şu sıralarda daha fazla ayrıntı paylaşılmayacağını söyledi.


 

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

Son Güncelleme: 06.06.2022 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52