banner31
banner6

Son dakika: Kayıplar artıyor...

06 Şubat 2023 Pazartesi 18:56
198 Okunma
Son dakika: Kayıplar artıyor...

AFAD, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de, 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD, saat 04.26'da merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Her iki depremde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki birçok il ve ilçe sarsıldı. Bazı il ve ilçelerde yıkılan binaların olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, toplam 1541 can kaybının olduğunu, 9 bin 733 kişinin yaralandığını duyurdu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay saat 18.30 sularında yaptığı basın açıklamasında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde toplam 1541 can kaybının olduğunu, 9 bin 733 kişinin yaralandığını, 3 bin 471 binanın yıkıldığını duyurdu.

AFAD'dan saat 17.30 sularında yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 1498 olduğu aktarılmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU KAHRAMANMARAŞ'TA

AA'nın haberin göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu. Kahramanmaraş'a gelen Bakan Soylu, beraberindeki Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile depremde hasar gören ve yıkılan binalardaki arama-kurtarma faaliyetlerini inceledi.

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığına geçerek ilgililerden bilgi alan Soylu, çevredeki depremzedelerle de sohbet edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ REVİZE EDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. 7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. AFAD'dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla 7.7 olarak revize edildiği bildirildi.

Kandilli Rasathanesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem için revize yaparken, depremin merkez üssünü Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi ve büyüklüğünün 7,7 olduğunu duyurdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52