banner31
banner6

Çin Merkez Bankası'ndan genişleme uyarısı!

01 Ekim 2021 Cuma 18:55
47 Okunma
Çin Merkez Bankası'ndan genişleme uyarısı!

Çin Merkez Bankası (PBOC) Başkanı Yi Gang, merkez bankaları tarafından uygulanan parasal genişleme politikalarının uzun vadede tehlikeli olduğunu söyledi

“Çin Merkez Bankası (PBOC) Başkanı Yi Gang; “küresel çapta büyük merkez bankalarınca uygulanan parasal genişleme politikalarının uzun vadede tehlikeli olabileceğini” dile getirdi.

Gang, merkez bankalarının varlık alımları konusunda temkinli olmalarını aksi takdirde piyasa işlevlerine, mali dengelerine ve saygınlıklarına zarar verebileceklerini belirtti. Ve Çin Merkez Bankası’nın olabildiğince normal para politikaları izleyeceğini, varlık alımı gibi adımlar atmayacağını ekledi.

Bu duruşa koşulların uygun olduğunu belirten Gang, Çin’in ekonomik büyümesinin yüzde 5-6’lar civarında gerçekleşeceğini söyledi.

Goldman Sachs analisti Maggie Wei de bu açıklamaları “politika faizlerinde kısa vadedeki indirimlere mesaj” olarak değerlendirdi.

Öte yandan eski FED Başkanı ve mevcut ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da 2017’deki vergi indiriminin yatırımları değil, hisse geri alımlarını artırdığını dile getirdi.

FED, AMB, BoE ve BoJ gibi kritik büyüklükteki merkez bankalarının bilançoları, varlık alımları ve parasal genişleme temaları ile 2008 Krizi’nden bu yana büyümüş; özellikle salgın ve kapanmaların yaşandığı son 2 yıllık süreçte devasa boyutlara ulaşmıştı. Bu duruma paralel olarak da hisse senedi piyasalarında yaşanan yükselişler “varlık balonu” tartışmalarını gündeme getirmişti.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52