banner31
banner6

Japonya agresif para politikalarını sürdürecek!

01 Ekim 2021 Cuma 18:59
25 Okunma
Japonya agresif para politikalarını sürdürecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kuroda Haruhiko, hafta başında başbakanlığı üstlenmesi beklenen Kişida Fumio hükümetinde, BoJ'un "agresif para politikalarını" koruyacağını söyledi.

BoJ Başkanı Kuroda, Avrupa Merkez Bankası'nın ev sahipliğinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen çevrim içi forumda, Japonya ekonomisine yönelik görüşlerini paylaştı.

Kuroda, Japonya ekonomisinin, koronavirüs salgını öncesi döneme bu yıl sonu ya da 2022 başlarında geri dönebileceği tahmininde bulundu.

Kuroda, "Yeni hükümet, hangi tür mali politikaları takip ederse etsin, BoJ olarak, yüzde 2 fiyat istikrarı hedefine bir an önce ulaşılması için agresif parasal politikalarımızı koruyacağız." dedi.

"Direktiflerimiz bu yönde ve değişmesi muhtemel değil" diyen Kuroda, BoJ ve hükümetin hem kendi rollerini korumaları hem de iş birliği yapmalarının faydalarına dikkati çekti.

Kuroda, "BoJ düşük faiz oranlarını kontrol altında tutarken, Japon hükümeti harcamalarını büyük ölçüde genişletti. Bunun sonucunda bazı pozitif sinerji etkileri ya da karma etkileri olabiliyor." dedi.

Kişida, 4 Ekim'de, Liberal Demokrat Parti (LDP) ve koalisyon ortağı Komeito'nun hakimiyetindeki Temsilciler Meclisi (Şuugiin) oturumunda, Japonya'nın yeni başbakanı ilan edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52