banner31
banner6

Savaşan: GHTC’nin 2023 Hedefi Küresel İşbirliğinin Arttırılmasına Katkıda Bulunmak

16 Nisan 2023 Pazar 13:41
8 Okunma
Savaşan: GHTC’nin 2023 Hedefi Küresel İşbirliğinin Arttırılmasına Katkıda Bulunmak

Uluslararası katılımla gerçekleşen EMİTT konferansına konuşmacı olarak katılan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs'ın Sağlık Turizinde sunduğu avantajlar ile Dünya Sağlık Turizmi Konseyi'nin yeni dönem hedeflerini anlattı.

30’a yakın ülkeden 600 katılımcıyı bir araya getiren ve 500 milyon Euro iş hacmi yaratmayı amaçlayan EMİTT fuarında gerçekleşen konferanslara katılan uzman konuşmacılar, sürdürülebilirlik temelinde yeni seyahat trendleri, turizmin geleceği, turizmde çığır açacak teknolojiler, influencer stratejileri, metaverse, sağlık, wellness, gastronomi, eko, agro ve lüks turizm gibi pek çok konuyu ele aldı.

KIBRIS DA VİNCİ VE SHAKESPEARE İLHAM VERDİ…

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan Kıbrıs’ın stratejik, politik, ticari ve dini sebeplerden dolayı yüzyıllardır cazibesini yitirmediğine işaret ettiği konuşmasında, Kıbrıs’ın aşk ve güzellik tanrıçası Aphrodite’in doğduğu,  Shakespeare ve Leonardo da Vinci’nin eserlerine ilham vermiş 10 bin yıllık köklü tarihe sahip bir ada olduğunu anlattı.

KKTC NÜFUSUNUN NEREDEYSE 4 KATI TURİST AĞIRLIYOR…

Akdeniz'in üçüncü, doğu Akdeniz'in ise en büyük adası konumundaki Kıbrıs’ın kuzeyinde 1983 yılında kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 400 binlik nüfusuna karşın, nüfusunun neredeyse 4 katına yakın turist ağırlamayı başaran nitelikli bir turizm destinasyonu olduğuna dikkat çeken Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs'a İstanbul üzerinden dünyanın her yerinden ulaşılabildiğinin altını çizdi. 

SAĞLIĞI KORUMADA EN BAŞARILI ÜLKELERDEN BİRİ KKTC…

Pandemi döneminde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin binde 8’lik ölüm oranıyla hem kendi insanının hem de ülkesinde bulunan öğrenciler ile turistlerin sağlığını koruma noktasında dünyanın en başarılı ülkeleri arasına girdiğini anımsatan Ahmet Savaşan, 300 gün güneş gören Kuzey Kıbrıs’ın çok farklı konseptlerde konaklama imkanı yanı sıra, tatil, kongre, sağlık, inanç, düğün, gastronomi, spor, yürüyüş, dalış gibi pek çok alanda alternatifler sunduğunu anlattı.

100’DEN FAZLA ÜLKEDEN NÜFUSUNUN 3’TE 1’İNE YAKIN ÖĞRENCİ VAR…

KKTC’nin,100’den fazla ülkeden nüfusunun üçte birine yakın sayıda (100 bin civarında) öğrenciye uluslararası akreditasyonlara sahip tanınmış üniversitelerinde eğitim verdiğine vebu yönüyle de eğitim turizminde ön plana çıktığına dikkat çeken Dr. Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ın sağlığın korunması, geliştirilmesi ile sağlığın geri kazanılması alanlarında da önemli avantajlar sunduğuna işaret etti.

KUZEY KIBRIS IVF TEDAVİLERİNDE DÜNYA MARKASI…

Tüp bebek (IVF) tedavilerinde %80’lerdeki başarısı, sahip olduğu yüksek teknoloji ve uzman hekim kadrolarıyla birleştirdiği fiyat avantajı sayesinde Kuzey Kıbrıs’ın Dünya’da tercih edilen bir marka haline geldiğinin altını çizen Dr. Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ta detoks ve sağlıklı yaşam tatilleri, kalp, fizik tedavi, genel cerrahi, ortopedi, estetik, diş, saç ekimi gibi alanlarda nitelikli medikal turizm hizmetleri de verildiğini anlattı.

GHTC KÜRESEL BOYUTTA GELİŞİME KATKIDA BULUNACAK…

Türkiye’nin kurucu başkanlığında Monako’da, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri Dubai, Birleşik Krallık, Estonya, Hırvatistan, Hindistan, Nijerya, Panama, Polonya, Senegal, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’ın katılımı ile kurulan ve bu gün 56 ülkenin yer aldığı Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (Global Healthcare Travel Council - GHTC) Dönem Başkanlığı’nın Hırvatistan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçtiğini anımsatan Dr. Ahmet Savaşan, GHTC’nin bu yılki ana hedefinin küresel boyutta Sağlık Turizminin sürdürülebilirlik temelinde gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu açıkladı.

SAĞLIK TURİZMİ FORUMU 2024’DE KKTC’DE YAPILACAK…

GHTC’nin KKTC Başkanlık döneminde üye ülkeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve üye ülke sayısının arttırılmasına özel önem verileceğini söyleyen Dr. Ahmet Savaşan, eğitim, akreditasyon, dijitalleşme gibi konularda bilimsel toplantılara hız verileceğini ayrıca 2024 yılında da Sağlık Turizmi Forumu’nun  (Global Healthcare Travel Forum) Kuzey Kıbrıs’ta uluslararası katılımla gerçekleştirileceğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52