banner31
banner6

“2030 ve sonrası Türk Dünyası için önemli gelişmelere gebe”

18 Ocak 2023 Çarşamba 10:56
11 Okunma
“2030 ve sonrası Türk Dünyası için önemli gelişmelere gebe”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Hasan Küçük, Ceren Ercih’in sunduğu Hakikat’te sabah programının konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Küçük ekonomik kalkınmada eğitimin önemine değinerek, eğitim ve ekonominin birbiriyle entegre bir şekilde gelişim göstermesi için çalışmalar yapılmasının KKTC’nin stratejik gelişimi açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. 
Teknoloji ve teknolojinin yarattığı iş olanaklarını üniversitelerle birlikte geliştirerek gençlere ciddi kapılar açabileceğini savunan Küçük, “Eğitimi ekonomiye, ekonomiyi de eğitime katacak bir modelleme umarım en kısa zamanda hayat bulur” ifadelerini kullandı. 
2030 yılının meslek alanları arasında ilk beş sırada yazılım olduğunu vurgulayan Küçük, Güney Rum Kesimi’nde 17 gencin yazılım geliştirdiğini sözlerine ekleyerek, bu girişimci ve genç beyinleri mevcut kaynaklarla entegre ederek alanın genişletileceğini savundu. 
Küçük, Türkiye’de mühendislik sistemlerinin geliştirildiğine, Türk gençlerinin hedef odaklı çalıştığını belirterek,  “Mühendisler kolay yetişmiyor neden biz uzağında kalalım. Türk gencimize sonsuz güveniyorum. Bu ülkede de mühendislik alanında muazzam çalışmalar yapılıyor. Sadece disipline etmemiz gerekiyor. Yatımcılarla gençlerimiz bir araya geldiğinde nerede olduğumuzun sorusu somut olarak ortaya çıkacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52